DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Par Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja vietnieku iecelta Viktorija Baire 

Par Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja vietnieku kļuvusi Viktorija Baire. Padomi vada tās priekšsēdētājs un Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks. 

Līdz šim padomes priekšsēdētāja vietnieks bija agrākais Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko.  

Padomē turpinās darboties Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone, Mārupes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence, Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs, Ropažu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne, Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lediņš, Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raivis Anspaks, Siguldas novada domes priekšsēdētājs Linards Kumskis, kā arī Rīgas pārstāvji – Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis un deputāti Jānis Ozols, Justīne Panteļējeva, Dainis Turlais un Andris Morozovs. 

Kārtība nosaka, ka Attīstības padomes priekšsēdētāja amatam uz diviem gadiem (puse no vēlēšanu cikla) tiek iecelts Pierīgas pašvaldību pārstāvis (no pēdējo pašvaldību vēlēšanu brīža), savukārt par vietnieku tiek izraudzīts Rīgas pārstāvis. Pēc diviem gadiem notiek rotācija un šo amatu uz turpmākiem diviem gadiem ieņem Rīgas pārstāvis, bet par vietnieku kļūst Pierīgas pašvaldību pārstāvis. Tādā veidā tiek nodrošināts līdzsvars un paritāte starp Rīgu un Pierīgu. Šobrīd padomi vada Rīga. 

Attīstības padomes nolikums nosaka, ka Rīgas plānošanas reģionā darbojas Attīstības padome 14 dalībnieku sastāvā: no katras pašvaldības pa vienam pārstāvim un no Rīgas – 6 locekļi. Rīgas plānošanas reģionu veido Rīga un Jūrmala un 7 novadi – Ādaži, Ķekava, Mārupe, Olaine, Ropaži, Salaspils un Sigulda. 

Rīgas plānošanas reģionu veido Rīga un Jūrmala , kā arī septiņi novadi – Ādaži, Mārupe, Ķekava, Olaine, Ropaži, Salaspils un Sigulda. Tas ir ekonomiski attīstītākais reģions Latvijā, vienlaikus izglītības, zinātnes un kultūras centrs. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI