DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

EK uzsāk kampaņu, lai palielinātu informētību par ES pilsonības nodrošinātajām tiesībām

Eiropas Komisija uzsāk jaunu kampaņu, lai palielinātu informētību par ES pilsonības nodrošinātajām tiesībām un priekšrocībām, un tajā ir iekļauti iedvesmojoši šādu trīs jauno sportistu stāsti: Alberts Ķirsons, Madleina Beijona un Alīda Marija Bergakere. Šīs kampaņas mērķis ir iesaistīt jauniešus, uzsverot pieejamās iespējas dzīvot, strādāt un attīstīties savā dzimtajā vai citā ES valstī.

Alberts Ķirsons: no Latvijas uz Nīderlandi uz ledus 

22 gadus vecais hokejists Alberts Ķirsons ir dzimis Rīgā, Latvijā, un šobrīd spēlē Amsterdamas "Tigers" komandā Nīderlandē. Visu mūžu spēlējis hokeju, vispirms Latvijā, pēc tam ASV Sentmērijas universitātē, viņš pievienojās "Tigers", lai savu aizraušanos turpinātu profesionālā līmenī. "Mums ir fantastiska puišu grupa, kas smagi strādā un sacenšas katru dienu," saka Alberts. "Sezonai jābūt jautrai un aizraujošai." Alberta stāsts atspoguļo brīvību un mobilitāti, ko sniedz ES pilsonība, ļaujot jauniem talantiem īstenot savus sapņus ES bez vīzas vai darba atļaujas. Noskatieties video par Albertu un uzziniet, kāds ir viņa veiktais ceļš.

Madleina Beijona: daiļlēcēja, kas nojaukusi barjeras starp Franciju, Portugāli un Spāniju

Madleina Beijona, bijusī vingrotāja ar Francijas un Portugāles dubultpilsonību, 2020. gadā pārgāja uz daiļlēkšanu un tagad trenējas Madridē, Spānijā. Viņa kļuva par pirmo francūzieti, kas startēja Pasaules sērijas sacensībās daiļlēkšanā no klints, sasniedzot visu laiku labāko Francijas sieviešu rezultātu pasaules čempionātos. "Iespēja brīvi pārvietoties un izmēģināt jaunus izaicinājumus dažādās valstīs ir bijusi nenovērtējama," savos iespaidos dalās Madleina. Viņas veiktais ceļš ir spilgts piemērs tam, kā ES pilsonība ļauj eiropiešiem izmantot dažādas iespējas visā Eiropas Savienībā. Noskatieties video par Madleinu un uzziniet, kāds ir viņa veiktais ceļš.

Alīda Marija Bergakere: aizdejot no Nīderlandes līdz Francijai

Holandiešu dejotāja Alīda Marija Bergakere sāka trenēties 12 gadu vecumā un tagad uzstājas Marseļas Nacionālajā baletā Francijā. Pateicoties pārvietošanās brīvībai, ko nodrošina ES pilsonība, Alīda ir varējusi bez šķēršļiem sekot saviem sapņiem pāri robežām. "Iespēja strādāt un uzstāties dažādās ES valstīs ir bagātinājusi manu karjeru un dzīvi," saka Alīda. Viņas ceļš atspoguļo ES pilsonības būtību - mudināt jauniešus iepazīt, izpaust un pilnveidot savas aizraušanās, lai kur tas arī notiktu. Noskatieties video par Alīdu un uzziniet, kāds ir viņa veiktais ceļš.

Aicinājums visiem Eiropas jauniešiem: apzinies savas tiesības, izmanto savas iespējas

Kampaņa norisināsies no 2024. gada 25. septembra līdz 31. oktobrim astoņās valstīs: Kiprā, Spānijā, Latvijā, Francijā, Grieķijā, Dānijā, Beļģijā un Horvātijā. Tās laikā tiks demonstrēti video daudzās valodās, kuros uzsvērtas ES pilsonības radīto tiesību priekšrocības. Eiropas Komisijas mērķis ir ar pārliecinošiem un personiskiem stāstiem iedvesmot jauniešus un dot viņiem iespēju pilnībā izmantot ES pilsonību, mudinot izpētīt iespējas, kas pieejamas gan viņu dzimtajā valstī, gan visā Eiropas Savienībā. Kā ES pilsonim tev ir tiesības brīvi pārvietoties un uzturēties ES teritorijā, balsot un kandidēt Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanās, pat pārcelties uz citu ES dalībvalsti, kā arī citas tiesības. Lai uzzinātu vairāk, apmeklē kampaņas lapu vietnē ES pilsonība: tiesības un iespējas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI