DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšējās drošības birojs un Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs sniegs atbalstu Ukrainai

10. septembrī Ministru kabinets izdeva rīkojumu par valsts kustamās mantas nodošanu bez atlīdzības Ukrainai, tādējādi atbalstot Iekšējās drošības biroja (IDB) un Iekšlietu ministrijas Informācijas centra (IeM IC) lēmumu nodot Ukrainai būtiskus materiāltehniskos resursus.

Pamatojoties uz Ukrainas Aizsardzības ministrijas pieprasījumu un veikto situācijas analīzi, IDB ir lēmis nodot Ukrainai lietotus, taču pilnībā funkcionējošus speciālā apģērba komplektējošos elementus un tehniskos līdzekļus, kuru kopējā vērtība ir 1703,64 eiro. Šie līdzekļi, kas ietver apģērbu un tehniku, vairs nav nepieciešami IDB funkciju nodrošināšanai pēc tam, kad IDB 2023. gada nogalē iegādājās jaunu aprīkojumu.

Atbalsta nodošana notiks, parakstot trīspusēju nodošanas un pieņemšanas aktu starp IDB, fondu “Entrepreneurs for Peace” un Ukrainas Aizsardzības ministriju. Fonds “Entrepreneurs for Peace” nodrošinās līdzekļu nogādāšanu Ukrainā, veicot visus nepieciešamos soļus un sedzot ar to saistītos izdevumus.

Savukārt IeM IC nodos Ukrainas valdības institūcijām vairāk nekā 1000 vienības tehniskā aprīkojuma, tostarp datorus un monitorus, kas palīdzēs Ukrainas valdības iestādēm turpināt darbu, neraugoties uz karadarbības radītajiem izaicinājumiem.

Atbalstu saņems Ukrainas Čerņihivas reģionālā militārā pārvalde, Ukrainas Kijivas reģiona Bilotserkivas rajona valsts pārvalde, Kijivas Nacionālā kara universitāte un Ukrainas Sociālās politikas ministrija. Tehniskais nodrošinājums ietver 849 datorus un 269 monitorus, kuri, neskatoties uz vairāk nekā 5 gadu ekspluatāciju, joprojām ir darba kārtībā un gatavi turpmākai izmantošanai.

Piegādi un dokumentāciju nodrošinās biedrība “Bruņotava”, kas veiks nepieciešamo aprīkojuma transportēšanu uz Ukrainu un trīspusēja nodošanas akta parakstīšanu ar Ukrainas institūcijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI