DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

“Lielā Talka” un Dziesmu svētku biedrība šodien paraksta memorandu par sadarbību

Lielās Talkas organizatore un Dziesmu svētku biedrības valdes priekšsēdētājs, Dziesmu un deju svētku padomes loceklis Ints Teterovskis šodien Mežaparka estrādē, Dziesmu svētku biedrības telpās paraksta memorandu par savstarpējo sadarbību. Memorands tiks noslēgts, lai atbalstītu brīvprātīgo kustības stiprināšanu, atbalstītu Lielās Talkas un Dziesmu svētku biedrības aktivitātes, kas saistītas ar talkošanu un dabas saudzēšanu, integrējot tajās kopdziedāšanas tradīcijas koru dziedāšanā vai citā Dziesmusvētku tradīcijas jomā. Tāpat memorands paredz veidot kopīgas akcijas dabas, izglītošanas un cilvēka veselības labā.

Memoranda parakstīšana notiks Lielās Talkas un Delfi TV Pasaules talkai veltītās tiešraides diskusijas sākumā plkst.14.00.

Pasaules talkai veltītajā tiešraides sarunā “Svinam DA(r)BU: no koka līdz jūrai”. Tiešraides sarunā, kas notiek divas nedēļas pirms Pasaules talkas, pievērsīsim uzmanību cilvēka atbildībai pret apkārtējo dabu, vairāk koncentrējoties uz koku kā ilgtspējības simbolu un Baltijas jūras un ūdeņu tīrības problemātiku.

Pasaules talka notiek teju 200 pasaules valstīs un teritorijās, un mūsdienu dabas kataklizmas arvien plašāk liek cilvēkiem pasaulē apzināties, ka tikai kopīgiem spēkiem varam cerēt uz zināma līdzsvara panākšanu klimata pārmaiņu virpulī. Lielās Talkas sauklis “Svinam Dabu” izvēlēts, lai novērtētu ikvienu labu darbu un ikviena talcinieka pūles dabas labā.

Ar vadmotīvu “Svinam DA(r)BU” sūtām signālu – lai katra Pasaules talkā iesētā sēkla vai iestādītais Laimes koks izaugtu par nākotnes dižkoku, lai mūsu Baltijas jūra kļūtu par vienu no tīrākajām pasaulē. Tas būtu Latvijas ieguldījums pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā.

Sarunā tiksimies ar Lielās Talkas labas gribas vēstnešiem – vēstnieku Andreju Pildegoviču, mūziķi Būū, diriģentu Intu Teterovski, iedvesmas vārdus teiks Lielās Talkas organizatore Vita Jaunzeme. Diskusijai pievienosies Latvijas Pašvaldību savienības padomniece vides aizsardzības jautājumos Sandra Bērziņa, Klimata un enerģētikas ministrijas Valsts sekretāra vietniece vides aizsardzības jautājumos Rudīte Vesere, Vides fonda vadītājs Jānis Ulme, Luminor bankas ilgtspējas eksperte Katrīna Muižniece, Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone, LU Ekopadomes priekšsēdētājs Renārs Kairis, Mežpils alus komunikācijas vadītājs Toms Kursītis, Baltic Sattelite service valdes locekle, pētniece Ilze Bargā. Sarunu vadīs Aiva Rozenberga.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI