DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Pārtikas ražotāji mudina uzsākt jaunu tradīciju Zinību dienā 

Publicitātes attēls

Latvijas pārtikas ražotāji Zinību dienā sveic skolotājus, skolēnus un viņu ģimenes un aicina šos svētkus atzīmēt ar vietējo pārtikas ražotāju un lauksaimnieku produkciju galdā.  

“Zinību diena ir īpašs brīdis, kas iezīmē kārtējo jauno sākumu ne tikai skolēniem, bet arī viņu ģimenēm. Šī diena ir iespēja svinēt izglītības nozīmi un atbalstīt bērnus ceļā uz zināšanām un personīgo izaugsmi, vienlaikus radot svētku un prieka sajūtu. Un kā būtu, ja šogad Zinību dienu atzīmētu ar vēl vienu svarīgu vēstījumu – izvēloties kvalitatīvus vietējos produktus, kas marķēti ar Zaļās un Bordo karotītes kvalitātes zīmi?” vaicā Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētāja Ināra Šure. 

Šāda izvēle ne tikai uzsver veselīga uztura nozīmi ģimenes dzīvē, bet arī atbalsta vietējo ražotāju darbu, nodrošinot augstas kvalitātes pārtikas produktus, pārliecināta Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas vadītāja. Svinības ir nozīmīga ģimenes tradīciju sastāvdaļa, un Zinību dienas svinības nav izņēmums. Veidojot šīs tradīcijas, mēs nododam bērniem savas vērtības un uzskatus. Izvēloties kvalitatīvus vietējos produktus, jūs parādāt, ka rūpes par veselību un vietējo ražotāju atbalsts ir svarīga ģimenes vērtība.  

Kvalitāte, ko atzīst un novērtē eksperti 

Zaļā un Bordo karotīte ir kvalitātes zīmes, kuras patērētājiem sniedz pārliecību par produkta izcelsmi un kvalitāti. Produkti ar karotītes zīmēm ir ražoti Latvijā, un tiem ir augsta kvalitāte, kuras ievērošana tiek stingri uzraudzīta.  

Karotīšu produktiem ir noteikti stingri sāls un cukura ierobežojumi, kas ir jo īpaši svarīgi bērnu uzturā,  un šiem produktiem izvirzītās kvalitātes prasības pārsniedz gan Latvijas, gan Eiropas Savienības normatīvu prasības pārtikai. Izvēloties šos produktus, jūs varat būt pārliecināti, ka svinību galdā būs droši un veselīgi pārtikas produkti, kas bagātinās jūsu ģimenes ikdienu un svētku mirkļus.  

“Vecākiem ir svarīgi, lai bērni skolās un bērnudārzos tiktu nodrošināti ar kvalitatīviem vietējiem pārtikas produktiem, tādēļ vēlamies atgādināt pašvaldībām un skolām, veicot Zaļos publiskos iepirkumus, palielināt vietējo produktu īpatsvaru bērnu ēdienkartēs,” aicina Ināra Šure. 

Atbalsts vietējiem ražotājiem un tautsaimniecībai 

Izvēloties produktus ar Zaļo un Bordo karotīti, jūs tieši atbalstāt Latvijas ražotājus un vietējo ekonomiku. Šāda izvēle palīdz nodrošināt darba vietas, veicina vietējo uzņēmumu attīstību un stiprina Latvijas tautsaimniecību. Zinību diena ir lielisks brīdis, lai pievērstu uzmanību šim aspektam un, veidojot svētku mielastu, parādītu saviem bērniem, cik svarīgi ir atbalstīt vietējos ražotājus un izvēlēties vietējo produkciju.  

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija aicina patērētājus pievērst uzmanību produktu iepakojumam un izcelsmes valstij, izvēloties vietējo ražotāju, pārstrādātāju un lauksaimnieku saražoto pārtiku. 

“Svinēsim kopā, savas pelēkās smadzeņu šūniņas iepriecinot ar veselīgu pārtiku, lai mūsu ģimenēm un bērniem būtu gan zināšanas, gan stipra nākotne!” rosina Ināra Šure. 

LPUF ir vienīgā Latvijas pārtikas pārstrādes daudznozaru nevalstiskā organizācija, kas apvieno pārtikas uzņēmumus un profesionālās asociācijas, pārstāv ražotājus valsts un nevalstiskajās organizācijās, aizstāv biedru intereses starptautisko normatīvo aktu izstrādē, kā arī sniedz LPUF biedriem informatīvu atbalstu. Federācijā ir apvienojušies uzņēmumi, kas aizņem vairāk nekā 60% no visa Latvijas pārtikas ražošanas tirgus. Tajā ir pārstāvētas gan nozaru asociācijas, gan vairāki desmiti lielu, vidēju un mazu uzņēmumu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI