DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

A. Sprūds atklās Latvijas aizsardzības industrijas stendu lielākajā Eiropas militārās industrijas izstādē “Eurosatory 2024”

Pirmdien, 17. jūnijā, aizsardzības ministrs Andris Sprūds darba vizītē apmeklēs Franciju, kur piedalīsies Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas (DAIF) Latvijas nacionālā stenda atklāšanas pasākumā izstādē “Eurosatory 2024”.

Eurosatory ir lielākā starptautiskā sauszemes un gaisa-sauszemes aizsardzības un drošības izstāde, kurā Aizsardzības ministrija sadarbībā ar DAIF Latvija nacionālajā paviljonā demonstrēs 12 Latvijas aizsardzības industrijas uzņēmumu produktu piedāvājumus.

“Latvijas militārās industrijas attīstība ir viena no manām prioritātēm. Mums ir aktīvi jāstiprina Latvijas uzņēmēju starptautiskie kontakti un praktiskā sadarbība – iekļūšana starptautiskās piegāžu ķēdēs, dalība Eiropas Aizsardzības fonda projektos un citās Eiropas Savienības militārās industrijas iniciatīvās ir daļa no topošās Latvijas Aizsardzības industrijas stratēģijas prioritātēm. Latvijas militārajai industrijai pārstāvība ar nacionālajiem stendiem šādās starptautiskās izstādēs var būt spēcīgs atspēriena punkts. Savukārt nacionālā līmenī svarīga ir intensīva sadarbība ar industriju asociācijām un Latvijas Republikas Ekonomikas ministriju,” uzsver aizsardzības ministrs A. Sprūds.

“Esam gandarīti, ka kopā ar Aizsardzības ministriju varam nodrošināt Latvijas uzņēmējiem dalības iespējas Latvijas nacionālajā stendā Eiropā lielākajā Eiropas aizsardzības industrijas izstādē. Ciešā sadarbībā starp ministriju un privāto un pētniecības sektoru mēs kāpinām Latvijas aizsardzības un drošības industrijas starptautisko potenciālu. Mums ir aktīvi jāatbalsta un jāpopularizē savi industrijas spēlētāji – tās ir jaunas partnerības, inovāciju iespējas, pieeja starptautiskiem ES un NATO līmeņa iepirkumiem, grantiem un jauniem eksporta tirgiem,” saka Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas valdes priekšsēdētāja Elīna Egle.

Tāpat izstādes laikā aizsardzības ministrs piedalīsies paneļdiskusijā “Age of UAVs: Shaping Tactics and Militaries”, kurā ar diskusijas dalībniekiem apspriedīs jautājumus, kas saistīti ar bezpilota lidaparātu augošo ietekmi un spējām kaujas laukā. Latvijas iniciētā dronu koalīcija sniedz unikālu pieredzi un iespējas, gan tehnoloģiju attīstībai, gan ciešai starpvalstu sadarbībai militārās industrijas stiprināšanā starptautiskā līmenī.

Vienlaikus, lai stiprinātu sadarbību ar starptautiskiem uzņēmumiem aizsardzības industriālās bāzes attīstīšanai Latvijā, A. Sprūds tiksies ar dažādu militārās industrijas uzņēmumu pārstāvjiem, kā arī ar Francijas aizsardzības ministriju. Aizsardzības industrijas attīstība ir visu Sabiedroto valstu dienaskārtībā, un kopīgi starptautiskie sadarbības projekti ir atslēga uz ātrāku un efektīvāku industrijas attīstību starptautiskā mērogā.

Starptautiskā sauszemes un gaisa-sauszemes aizsardzības un drošības izstāde Eurosatory tiek organizēta reizi divos gados Parīzē, Francijā. 2022. gadā izstāde pulcēja vairāk nekā 1 700 dalībnieku un aptuveni 62 000 apmeklētāju no 150 valstīm.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI