DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Eiropas Parlamenta 2024. gada vēlēšanas: jaunā sasaukuma deputātu vietu prognoze

Publicitātes foto

Atjaunināta jaunā Parlamenta sastāva prognoze, kas balstīta uz galīgajiem vai provizoriskajiem rezultātiem 26 dalībvalstīs un pirmsvēlēšanu datiem vienā (plkst. 11.45 (CET) paziņotie dati).

Augstāk redzamās prognozes pamatā ir

  • galīgie rezultāti no deviņām dalībvalstīm: Horvātija, Kipra, Lietuva, Malta, Polija, Somija, Spānija, Ungārijas, Vācija;
  • provizoriskie rezultāti no 17 dalībvalstīm: Austrija, Bulgārija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Igaunija, Itālija, Latvija, Luksemburga, Nīderlande, Rumānija, Slovākija, Slovēnija, Portugāle, Zviedrija
  • priekšvēlēšanu dati no Īrijas.

Provizoriskie dati liecina, ka vēlētāju aktivitāte visā ES ir aptuveni 50,8 %.

Prognozes par Parlamenta sastāvu ir balstītas uz aizejošā Parlamenta struktūru un tā politiskajām grupām. Tas neizslēdz to, ka politisko grupu struktūra nākamājā Parlamenta sastāvā varētu mainīties (tiks precizēts konstitutīvajā sesijā).

Dalībvalstu partijas, kurām nav oficiālās piederības pašreizējās Parlamenta grupās, un kuras pašreizējā Parlamentā neietilpst NI (pie politiskajām partijām nepiederošo deputātu) grupā, ir iekļautas kategorijā “Citi”.

Prognozes par vietu skaitu turpinās atjaunināt un publicēt tīmekļa vietnē https://results.elections.europa.eu/lv/. Tur atradīsit arī ikvienas dalībvalsts rezultātus, ievēlēto dalībvalstu deputātu vietu sadalījumu pa politiskajām grupām, sadalījumu pa nacionālajām partijām, kā arī vēlētāju aktivitāti. Tur var arī salīdzināt rezultātus, izvērtēt balsu vairākumus (koalīcijas) vai izveidot savu logrīku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI