DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
3
3

IZM un LIZDA turpina sociālo dialogu par pedagogu slodžu līdzsvarošanas principiem

Lai turpinātu darbu pie vienotas izpratnes par darba slodzes līdzsvarošanas principiem pedagogiem, vakar, 21. maijā, Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) notika vairāk nekā sešu stundu gara IZM un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadības un reģionu pārstāvju tikšanās, kuras laikā tika turpināts sociālais dialogs, lai panāktu vienotu izpratni par pedagogu slodžu līdzsvarošanas principiem.

Sarunas plānots turpināt šodien, pulksten 12.00, piedaloties LIZDA, IZM, Ministru prezidenta un Finanšu ministrijas pārstāvjiem.

Vakar Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša norādīja: “Sarunas ar LIZDA - sarežģītas, smagas. Turpināsim rīt, sarunai pievienojoties arī Finanšu ministram A. Ašeradenam. Lai apstiprinātu ieceri, ka pārmaiņas nāks kopā ar tam nepieciešamo finansējumu, IZM virzīs noteikumu grozījumus par slodžu balansēšanu attiecībā uz 2025./2026. mācību gadu kopā ar normatīvo regulējumu par jauno finansēšanas modeli.”

21. maija tikšanās laikā piedalījās arī vairāki vadošie izglītības sistēmas pārstāvji un politikas veidotāji, to skaitā Ministru prezidenta biroja, Finanšu ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, kā arī Latvijas Universitātes un Limbažu Valsts ģimnāzijas vadības pārstāvji.

 

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI