DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

KM komentārs par rezonansi raisījušajiem Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna datiem

Šobrīd sabiedriskajai apspriešanai atvērtais “Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāns 2024.-2027. gadam” ir sagatavots, lai nodrošinātu Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības pamatnostādnēs 2021.–2027. gadam, kā arī Nacionālajā attīstības plānā 2021.-2027. gadam noteikto mērķu un uzdevumu izpildi. Visi šī plāna rīcības virzieni, tajā skaitā ārvalstnieku integrācija, ir definēti pamatnostādnēs.

Šis plāns tikai nosaka konkrētas aktivitātes rīcības virzienu īstenošanai. Lielākā daļa aktivitāšu tika iekļautas jau Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plānā 2022-2023. gadam.

Attiecībā uz sabiedrībā rezonansi raisījušajiem datiem, jāpaskaidro, ka minēts nevis jauno imigrantu skaits (pirmreizējās TUA), bet gan to imigrantu skaits, kuri piesakās un sekmīgi kvalificējas ilgtermiņa uzturēšanās statusam Latvijā (pirmreizējās PUA).

Rādītāji ir profesionālu pētnieku prognoze, kas, analizējot datus, tika izteikta jau 2020. gadā, un ir iekļauti Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības pamatnostādnēs 2021.–2027. gadam.

Kā redzams no PMLP statistikas, šis skaits ir nemainīgi zems, kas var nozīmēt, ka trešo valstu pilsoņi nevēlas uzturēties Latvijā ilgstoši vai nevar šeit iekļauties, tajā skaitā nepietiekošā integrācijas atbalsta dēļ.

Avots: https://www.pmlp.gov.lv/lv/uzturesanas-atlaujas

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI