DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas iedzīvotāji aktīvi iesaistās apkaimju labiekārtošanā  

Arī šogad Rīgas iedzīvotāju un apkaimju biedrības ar pašvaldības atbalstu nodrošinājušas vides labiekārtojumu ieviešanu savās apkaimēs – ierīkoti jauni zālieni, puķu dobes un atjaunotas apdobes. 

Pērn Rīgas dome sāka pilotprojektu, kurā iedzīvotāju biedrībām, kas vēlas sakārtot kādu pašvaldības zemes gabalu, piedāvāja praktisku atbalstu – melnzemi, zāliena sēklas, kompostu un konteinerus atkritumu savākšanai. Šajā pavasarī projektā pieteicās desmit Rīgas iedzīvotāju biedrības ar iniciatīvu veikt labiekārtošanas darbus 11 vietās. Labiekārtošanas darbi sākās Lielās talkas laikā un ar pašvaldības atbalstu iedzīvotāji ierīkoja jaunas puķu dobes, iesēja zālienu, atjaunoja apdobes un savāca atkritumus. Teritoriju labiekārtošana vēl turpināsies. 

Kopā iedzīvotāju biedrībām darbu veikšanai tika piegādāti 83,5 kubikmetri melnzemes un 3,3 kubikmetri komposta, kā arī izsniegti 35,5 kilogrami zāliena sēklu. Atbalstu iedzīvotāju biedrībām organizēja un nodrošināja Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrs, sadarbojoties ar SIA "Rīgas meži". Savukārt iedzīvotāju biedrību savākto atkritumu aizvešana tika organizēta Lielās talkas laikā, iesaistoties Rīgas pašvaldības Teritorijas labiekārtošanas pārvaldei.   

Šāds atbalsta mehānisms ticis izmēģināts, atsaucoties uz pašu iedzīvotāju interesi savām rokām labiekārtot pašvaldībai piederošas teritorijas apkaimēs. Pērn atbalstam pieteicās trīs iedzīvotāju biedrības. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI