DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Rīgā talkos vairāk nekā 750 vietās, viena no tām – Zaķusala

Publicitātes foto

Atsaucoties Lielās Talkas ģenerālsponsora BluOr Bank aicinājumam, viena no centrālajām talkošanas vietām Rīgā 27. aprīlī būs Zaķusala. Pievienoties talkai aicināts ikviens interesents.  

Lielās Talkas dienā no plkst.11.00 līdz 15.00 plānots sakopt vienu no Rīgas salām – Zaķusalu. Šobrīd plašā Zaķusalas teritorijā ir nepieciešama atkritumu savākšana. Talkā nāks arī ūdenslīdēji, kas palīdzēs ar atkritumu izvilkšanu no Daugavas. 

"BluOr Bank aicina talkot tieši Zaķusalā, kur vienuviet satiekas daba un pilsētas enerģija. Tā ir brīnišķīga vieta, kas viegli sasniedzama ikvienam rīdziniekam un ir piemērota gan nesteidzīgām un romantiskām pastaigām, gan nūjošanai, gan aktivitātēm ģimenēm ar bērniem. Šobrīd mēs tur redzam daudz darāmā un ir nepieciešams liels spēks, lai šo plašo teritoriju sakoptu un tajā būtu patīkami uzturēties un atpūsties. Zaķusalā talkos arī BluOr Bank darbinieku komanda ar savām ģimenēm, un mēs priecājamies, ka mūsu aicinājumam ir atsaukušies niršanas kluba Daivings.lv biedri, kuri savukārt gādās par tīrāku salas piekrastes daļu. Es ticu, ka mēs visi kopā šajā dienā varēsim paveikt daudz," atzīmē BluOr Bank valdes locekle un ilgtspējas vadītāja Inga Preimane. 

Zaķusalas lieltalkā piedalīsies arī Latvijā pārstāvēto ārvalstu vēstniecību diplomāti. 

Savukārt Lielās Talkas atbalstītājs zīmols "Spilva" parūpēsies par to, lai talkotāji Zaķusalā ir paēduši un spēka pilni. 

Aicinām ikvienu ielūkoties talkošanas vietu bagātīgajā piedāvājumā www.talkas.lv un atrast sev piemērotāko talkošanas vietu!  

Lielo Talku organizē biedrība “Pēdas LV” sadarbībā ar Latvijas valsts mežiem, Latvijas Pašvaldību savienību, Finanšu ministriju, Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministriju, Eiropas Latviešu Apvienību. Atbalsta: Rimi, BluOr Bank, Mežpils alus, Spilva, Getliņi Eko, DHL, Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs. 

Par Lielo Talku: Lielā Talka ir lielākā Latvijas nevalstiskā kustība, kas balstās uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, atveseļošanā un labiekārtošanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu. Lielās Talkas tradīcija aizsākās pirms 16 gadiem – ar talku 2008. gada 13. septembrī, kas bija kā iedzīvotāju dāvana Latvijai tās 90. dzimšanas dienā. 16 gadu garumā talkā piedalījušies aptuveni 500 000 dalībnieku un, salīdzinot ar pirmajiem talkas norises gadiem, atkritumu daudzums ir samazinājies vairāk nekā par pusi. Pēdējos gados arvien vairāk Lielā Talka uzsver vides izglītības un vides un cilvēka veselības ciešo saikni, tāpat notiek arvien vairāk ainavu un pagalmu labiekārtošanas darbu. 

2023. gadā kopumā tika pieteiktas 1339 talkas vietas: 894 publiskās atkritumu savākšanas un 445 labiekārtošanas talkas, kā arī 183 Solo talkas 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI