DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Meklēs risinājumus Rīgas metropoles konkurētspējai

Šī gada 28.martā pulksten 10.00 Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības “Rīgas Metropole” tiksies ar ekonomikas ministru Viktoru Valaini, LTRK un Ārvalstu investoru padomi Latvijā, lai kopīgi meklētu risinājumus Rīgas reģiona konkurētspējai.

Rīgas reģions jeb Rīgas metropole konkurē ar kaimiņvalstīm Lietuvu un Igauniju par ārvalstu tiešo investīciju piesaisti. Šobrīd viens no aktuālajiem jautājumiem ir, kā Rīgas Metropoles pašvaldībām veiksmīgāk piesaistīt investorus, kas ļautu daudz mērķtiecīgāk attīstīt ekonomikas potenciālu valstī un risinātu Latvijas konkurētspējas problēmas starptautiskā mērogā.

Diskusija “Kā kopā veicināt Rīgas metropoles konkurētspēju” tiek rīkota sadarbībā ar Rīgas plānošanas reģionu, un tajā piedalīsies pašvaldību vadītāji, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji – valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, padomes loceklis Ģirts Rungainis un padomes loceklis, Rīgas reģionālās padomes priekšsēdētājs Ervīns Lasmanis, kā arī Ārvalstu investoru padomes Latvijā vadītāja Zlata Elksniņa – Zaščirinska.

“Latvija investīciju un ekonomikas attīstības dinamikā atpaliek no mūsu kaimiņvalstu rādītājiem. Lūzuma punkts ir noticis pirms desmit gadiem, kad investīciju piesaiste sāka piebremzēties, salīdzinot ar pārējām valstīm reģionā. Vairums attīstību veicinoši instrumenti ir valsts pusē, vienlaikus arī pašvaldības spēlē nozīmīgu lomu infrastruktūras, izglītības un kvalitatīvas dzīves telpas jomā. Šī ir pirmā reize, kad Rīgas Metropoles pašvaldību vadītāji, valsts un uzņēmēji sēdīsies pie viena galda, lai rastu risinājumus kopējai sadarbībai reģiona mērogā,” norāda Anita Līce, Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības izpilddirektore.

Diskusiju vadīs Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks, kas ir arī apvienības “Rīgas Metropole” līdzpriekšsēdētājs un Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs. Diskusijā piedalīsies apvienības pašvaldību vadītāji.

Tikšanās un diskusija notiks Rātsnamā, 511.telpā.

Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība “Rīgas Metropole” apvieno Rīgu un teritoriju ap to. Tās kodolu veido Rīga un astoņi Pierīgas novadi un to pilsētas – Ādažu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ropažu, Salaspils, Saulkrastu un Siguldas.

2022.gadā Rīgā un Pierīgā dzīvoja 53% valsts iedzīvotāju, turklāt 2/3 valsts iekšzemes kopprodukta tiek saražota tieši Rīgas metropoles areālā. Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030.gadam Rīgas metropole ir noteikta kā valsts nozīmes attīstības mērķteritorija un viena no nacionālas nozīmes interešu telpām, kas stiprina Rīgas kā globāli orientētas Baltijas jūras metropoles lomu, tādējādi veicinot visas valsts attīstību kopumā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI