DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

No janvāra tiks palielinātas piemaksas pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāti

No 2024.gada  1. janvāra piemaksa pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāti tiks palielināta no 106,72 eiro līdz 160 eiro mēnesī. 

To nosaka grozījumi Ministru kabineta noteikumos "Kārtība, kāda piešķir un izmaksā ģimenes valsts pabalstu un piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāti", kas otrdien, 19. decembrī, pieņemti valdības sēdē.

Ņemot vērā, ka piemaksas apmēra pārskatīšanai nepieciešams veikt izmaiņas Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras informācijas sistēmā, grozījumi paredz, ka 2024.gada janvārī un februārī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra piemaksu izmaksās līdzšinējā apmērā -  106,72 eiro mēnesī, savukārt martā piemaksu  izmaksās jau 160 eiro apmērā un veiks piemaksas starpības  izmaksu par janvāri un februāri.

Piemaksa ir viens no valsts sociālajiem pabalstiem, kas ir valsts garantētais finansiālais atbalsts ģimenēm, kuras audzina bērnu ar invaliditāti. Tiesības uz piemaksu  personai, kura audzina bērnu ar invaliditāti, ir no dienas, kad bērnam noteikta invaliditāte, līdz dienai, kad bērns ar invaliditāti sasniedz 18 gadu vecumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI