DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izglītības un zinātnes ministrija un British Council pārstāvniecība Latvijā paraksta sadarbības memorandu 

Publicitātes foto

Trešdien, 6. decembrī Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un British Council pārstāvniecība Latvijā parakstīja sadarbības memorandu, lai atbalstītu pāreju uz vienotu izglītības sistēmu un mācībām valsts valodā vispārējās izglītības pirmsskolas un pamatizglītības pakāpē.  

Lai sniegtu atbalstu skolu pārejai uz vienotu izglītības sistēmu un mācībām valsts valodā, pārstāvniecība sadarbībā ar IZM īsteno pilotprojektu skolu partnerību veidošanai. Šī gada septembrī dalību pilotprojetā “Izglītības iestāžu partnerības kā atbalsts pārejai uz mācībām latviešu valodā” uzsāka 18 skolas Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Rēzeknē, Daugavpilī un Augšdaugavas novadā. 

Memorandu parakstīja British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Matesoviča un LR IZM ministre Anda Čakša. Lai apspriestu Latvijas un Lielbritānijas sadarbību izglītības jomā, sanāksmē piedalījās arī Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Pols Bramels (Paul Brummell).  

Parakstot memorandu, puses vienojās, ka British Council pārstāvniecība Latvijā nodos pilotprojekta rezultātā gūtos secinājumus un priekšlikumus rīcībpolitikas un pilotprojekta tālākai attīstībai ministrijai, tādējādi nodrošinot tā ilgtspēju.  

“British Council īstenotais projekts ir ar augstu pievienoto vērtību. Tas ne tikai sniegs atbalstu izglītības iestādēm un pedagogiem nepieciešamo prasmju apguvei sekmīgai pārejai uz vienotu skolu, tā ir arī laba iespēja tīkloties un sadarboties, lai apmainītos ar labo praksi arī satura jomā, piemēram, iekļaujošās izgītības jautājumos,” parakstot memorandu uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.  

Vienlaikus IZM apņēmusies turpināt pārstāvniecības iesākto sadarbību un iegūtos rezultātus izmantot, lai sniegtu atbalstu izglītības iestādēm nepieciešamo prasmju un vērtību apguvei pārejai uz vienotu skolu, turpinātu izglītības iestāžu atbalstu tādu aktivitāšu plānošanai un īstenošanai, kas skolēniem, skolotājiem un vecākiem palīdzētu pārejā uz vienotu skolu un mācībām latviešu valodā, kā arī sniegtu atbalstu tīklošanās un partnerību īstenošanā starp izglītības iestādēm.  

“Ceru, ka IZM izmantos pilotprojekta ietvaros gūtās atziņas, kā arī mūsu uzkrāto pieredzi, lai turpinātu Latvijas izglītības sistēmas pilnveidi. Skolu partnerību pilotprojekts, ko īstenojam sadarbībā ar IZM, ir turpinājums mūsu līdzšinējam darbam, Latvijā atbalstot izglītības iestāžu, pedagogu un skolēnu sadarbību, iekļaujošas, modernas izglītības sistēmas attīstību un labo prakšu pārnesi no Apvienotās Karalistes,” komentēja British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Matesoviča.  

British Council ir Apvienotās Karalistes starptautiska organizācija, kas veicina kultūras sakarus un izglītības iespējas vairāk nekā 100 valstīs visā pasaulē. Organizācija jau astoto gadu Latvijā īsteno programmu “People to People Cultural Engagement”, atbalstot saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības nostiprināšanos.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI