DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Konkursā uz otro kārtu padomes locekļa amatam “Elektroniskie sakari” izvirzīti pieci pretendenti

VAS “Elektroniskie sakari” neatkarīgā padomes locekļa amata nominācijas komisija nolēmusi uz konkursa otro kārtu virzīt piecus pretendentus. Atlases pirmajā kārtā komisija vērtēja kandidātu atbilstību izvirzītajām obligātajām prasībām un profesionālo darba pieredzi, pamatojoties uz kandidātu iesniegtajiem apliecinošajiem dokumentiem. Dalību atklātajā konkursā bija pieteikuši 13 pretendenti.

Konkursa otrās kārtas laikā paredzētas pretendentu intervijas, kuru laikā konkursa dalībnieki nominācijas komisijai prezentēs savu stratēģisko redzējum par valsts uzņēmuma galvenajiem nākotnes izaicinājumiem un sniegs ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai. Savukārt trešajā kārtā komisija vērtēs pretendentu vadības kompetences.

Konkursa noslēgumā viens vai divi visaugstāko novērtējumu guvušie pretendenti tiks izvirzīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai prioritārā secībā, galīgā lēmuma pieņemšanai un kandidāta iecelšanai amatā.

Konkursa nominācijas komisiju vada Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne, tās sastāvā ir VARAM valsts sekretārs Edvīns Balševics, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomnieks Mareks Gruškevics. Tāpat piesaistīti arī neatkarīgie eksperti ar balsstiesībām – Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta direktore Dace Bankoviča, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa un Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības PRO prezidente Irēna Liepiņa. Padomes locekļa amata kandidātu novērtēšanas un atlases procesā iesaistīts personāla atlases pakalpojumu sniedzējs SIA “Fontes Executive Search”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI