DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

SIA “Rīgas meži” pirmo reizi piedalās Latvijas Nacionālās mākslas muzeja izstādes “Zaļš un vēl zaļāks” īstenošanā

SIA “Rīgas meži” vides izglītības centrs “EkVidO2” pirmo reizi piedalās Latvijas Nacionālās mākslas muzeja izstādes “Zaļš un vēl zaļāks” īstenošanā. Tā muzeja apmeklētājiem būs pieejama no 2023.gada 19. augusta līdz 19.novembrim un tās laikā “EkVidO2” vadīs divas informatīvi izglītojošas aktivitātes: ekskursiju pa Esplanādes parku un  interaktīvu uzdevumu spēli par Latvijas dabu.

Tāpat "Rīgas meži" iesaistījās izstādes mākslinieciskā iekārtojuma veidošanā, nodrošinot 14 koku sugu stumbrus, kas nākuši no Pierīgas mežiem, kā arī galvaspilsētas dārziem un parkiem, ekspozīcijas centrālās instalācijas izveidei. Pats slavenākais stumbrs, kas būs apskatāms izstādē, ir no uzņēmuma apsaimniekotā Ēbelmuižas parka. Augusta sākumā stiprais vējš parkā nogāza vienu no lielākajiem dižozoliem, kurš tur bija audzis vairāk nekā 300 gadus un kura stumbra apkārtmērs bija  5 metri. Uz izstādi aizceļoja viens no diženā ozola zariem.

Papildus tam vides izglītības centrs “EkVidO2” sagatavojis stāstus par koku sugām. Tie palīdzēs apmeklētājiem praktiski iepazīt Latvijā augošos kokus, to mizu, krāsu, struktūru, izmērus, izplatību un nozīmi cilvēku dzīvēs.

Piemēram, “Rīgas mežos”  visizplatītākā koka – priedes stāsts: “Priede aug apmēram 40%  no Latvijas mežiem un tas ir mūsu valstī visbiežāk sastopamais koks. Priede var augt līdz pat 350 gadiem. To pielieto celtniecībā, mēbeļrūpniecībā; priežu pumpurus izmanto medicīnā un kosmētikā. Priedes skujas attīra gaisu un šī koka audzes ir ideāla vieta pastaigām, skriešanai, velo braukšanai un slēpošanai.”

Pēc stāstu iepazīšanas, izstādes apmeklētāji varēs iesaistīties uzlīmju meža veidošanā: “Viena uzlīme = viens iestādīts koks “Rīgas mežos””. Uzņēmums ir ieplānojis nākamā gada pavasarī  sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un izstādes apmeklētājiem realizēt šo projektu dabā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI