DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūlijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valdība atbalsta Aizsardzības industrijas likuma izskatīšanu Saeimā

Ceturtdien, 13. jūlijā, Ministru kabinets atbalstīja Aizsardzības ministrijas sagatavoto likumprojektu “Aizsardzības industrijas likums”, kura mērķis ir sekmēt Nacionālo bruņoto spēku valsts aizsardzības uzdevumu un starptautisko saistību izpildei nepieciešamo preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas drošību.

Ar Aizsardzības industrijas likumprojektu plānots noteikt jaunu aizsardzības nozares un aizsardzības industrijas sadarbības veidu – stratēģisko partnerību, kā arī piegādes drošības tiesisko ietvaru.

Saskaņā ar likumprojektu Aizsardzības ministrijai būs tiesības slēgt stratēģiskās partnerības līgumus ar Latvijas Republikā reģistrētām kapitālsabiedrībām, kuras ir licencētas komercdarbībai ar stratēģiskas nozīmes precēm vai ir saņēmušas militārā ražotāja sertifikātu.

Tāpat Aizsardzības ministrija tiks pilnvarota izvērtēt piegādes drošības ietekmes faktorus, nosakot un izvirzot to veicinošas prasības, kā arī nodrošinot to izpildes kontroli, tādējādi veicinot Nacionālo bruņoto spēku nepieciešamo materiāltehnisko līdzekļu un pakalpojumu piegādes drošību.  

Lai stiprinātu valsts aizsardzību un drošību un paplašinātu Nacionālo bruņoto spēku mobilizācijas resursu bāzi, likumprojekts skaidrāk definēs aizsardzības industrijas attīstības atbalsta un darbības drošības ietvaru un nosacījumus.

Tāpat, lai novērstu tiesību normu dublēšanos un nodrošinātu ar aizsardzības industrijas saistīto jautājumu noregulēšanu vienā normatīvajā aktā, valdība atbalstīja grozījumus Mobilizācijas likumā un Nacionālās drošības likumā.

Lai likums stātos spēkā, tas vēl jāskata un jāapstiprina Saeimā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI