DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Atteikts reģistrēt iniciatīvas grupu Saeimas atsaukšanas ierosināšanai

Ceturtdien, 15. jūnijā, Centrālā vēlēšanu komisijas (CVK) sēdes laikā nolēma atteikt iniciatīvas grupas – politikās partijas “Tautas varas spēks” reģistrāciju parakstu vākšanai par ierosinājumu rīkot tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu. Šāds lēmums tika pieņemts pamatojoties uz normatīvajā regulējumā noteikto, proti, ir noteikts laika periods, kad šāda iniciatīva var tikt reģistrēta.

Politiskās partijas “Tautas varas spēks” iesniegums tika saņemts 2023. gada 8. jūnijā ar mērķi organizēt parakstu vākšanu tautas nobalsošanas ierosināšanai par Saeimas atsaukšanu. Saskaņā ar likuma “Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu” CVK desmit dienu laikā pēc iniciatīvas grupas iesnieguma saņemšanas jālemj par iniciatīvas grupas reģistrāciju vai atteikumu.

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 14.pantā noteikto, ka „tiesības ierosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu nevar izmantot gadu pēc Saeimas sanākšanas” un saskaņā ar to, ka jaunievēlētā Saeima uz pirmo sēdi sanāca 2022. gada 1. novembrī, tika lemts, ka iniciatīvas iesniegšanas dienā ir iestājies Satversmes 14. pantā noteiktais termiņš, kad nevar ierosināt Saeimas atlaišanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI