DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Bez riska uz uzvaru: aicina uz īpašu spēli Sarunu festivālā LAMPA

Publicitātes foto

Darījumi ar nekustamo īpašumu nav vienkāršs process – lai veiksmīgi nopirktu, pārdotu vai mantotu īpašumu, katrā darījuma solī ir jāpieņem virkne rūpīgi izsvērtu lēmumu. Diemžēl zināšanu trūkums juridiska rakstura jautājumos, steiga, vēlme ietaupīt vai pārlieku liela uzticēšanās līdzcilvēkiem nereti noved pie nepareiziem lēmumiem. Aktualizējot krāpšanas riskus nekustamā īpašuma darījumos, Latvijas Zvērinātu notāru padome Sarunu festivālā LAMPA 10. jūnijā plkst. 19.00–20.30 Tieslietu padomes “Temīdas teltī” aicina izspēlēt dažādus krāpšanas risku scenārijus interaktīvā spēlē “Izšķirošais lēmums”.

Lielformāta interaktīvā spēle, iesaistot LAMPAS apmeklētājus, ļaus soli pa solim iziet cauri dzīvē visbiežāk sastopamo darījumu procesam, izspēlēt lēmumu pieņemšanu un piedzīvot katra lēmuma sekas nākamajā darījuma solī. Spēles laikā spēlētāji virzīsies pa laukumu, kas simbolizē konkrētu darījuma veidu – īpašuma pirkšanu vai pārdošanu. Katrā no spēles deviņiem soļiem spēlētājam būs jāpieņem kāds lēmums, lai virzītos uz spēles finišu. Jo mazāks krāpšanas risks spēlētāja izvēlētajā variantā, jo tālāk viņš pavirzīsies spēles laukumā, un otrādi – jo riskantāks lēmums, jo lēnāka virzība uz finišu. Spēlē uzvarēs tas, kurš pirmais sasniegs finišu, darījumu procesā pieņemot vismazāk riskantu lēmumu.

“Kaut arī Latvijas iedzīvotāji pamazām kļūst uzmanīgāki darījumos ar nekustamo īpašumu, joprojām daudzi krīt krāpnieku nagos. Lielākoties tāpēc, ka pieņem nepārdomātus un sasteigtus lēmumus vai pārlieku uzticas darījuma partneriem, un dzīvē netrūkst gadījumu, kad šī uzticēšanās tiek pievilta un cilvēks zaudē savu īpašumu. Tāpēc arī Sarunu festivālā LAMPA vēlamies atgādināt – krāpnieki steidz izmantot robus Latvijas likumdošanā, kas ļauj tiem netraucēti darboties, un katram nekustamā īpašuma pircējam, pārdevējam vai citu darbību veicējam ir jābūt ļoti piesardzīgam. Darījums paliek darījums, un pārlieku lielai paļāvībai uz citu cilvēku godaprātu tajā nav vietas,” uzsver LZNP priekšsēdētājs Jānis Skrastiņš.

Latvijas Zvērinātu notāru kolēģija ir neatkarīga zvērinātu notāru profesionāla korporācija, kas apvieno visus praktizējošos zvērinātus notārus. Notāru padome kā zvērinātu notāru uzraudzības un pārstāvības institūcija ik gadu īsteno dažādas sabiedrību izglītojošas aktivitātes, lai uzlabotu Latvijas iedzīvotāju zināšanas juridiskos jautājumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI