DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijā pasniedz diplomus jaunajiem profesionāļiem no Gruzijas un Moldovas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2023. gada 17. martā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs pasniedza diplomus Rīgas Juridiskās  augstskolas Intensīvās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā absolventiem. Programmas sešu nedēļu pavasara sesiju absolvēja 12 jaunie profesionāļi no Gruzijas un Moldovas.

Uzrunājot absolventus, valsts sekretārs apliecināja Latvijas atbalstu Gruzijas un Moldovas eirointegrācijas centieniem, atzīmējot jauno profesionāļu lomu: “Pilsoniskās sabiedrības, valsts iestāžu un akadēmisko aprindu pārstāvjiem ir būtiska loma valsts attīstībā, tostarp, veicinot un stiprinot eirointegrācijas procesus savā valstī. Latvija ir gandarīta atbalstīt jūs šajā procesā un apņemas darīt to arī turpmāk.”

Valsts sekretārs pateicās Rīgas Juridiskajai augstskolai par lielisko sadarbību programmas īstenošanā, kā arī augsti novērtēja ASV atbalstu tās finansēšanā.

Sešu nedēļu garā intensīvā programma, līdz ar mācībām Rīgā, ietver arī nedēļu ilgu mācību vizīti Briselē, kur programmas dalībnieki tiekas ar Eiropas Savienības institūciju pārstāvjiem.

Informācijai

Rīgas Juridiskā augstskola (RJA) programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā ES Kaimiņu politikas, Centrālāzijas un Rietumbalkānu valstīm veiksmīgi īsteno kopš 2014. gada. 

Ārlietu ministrija no tai piešķirtā budžeta attīstības sadarbības politikas īstenošanai programmu atbalsta no tās pirmsākumiem, piesaistot arī ASV finansējumu. Atbalstu programmām iepriekš sniegušas arī Norvēģija, Zviedrija, Luksemburga, Nīderlande un Šveice.

Kopš 2014. gada RJA īstenotās programmas absolvējuši 605 dalībnieki no 20 partnervalstīm un teritorijām. Iegūtās zināšanas un pieredzi pārstāvji varēs izmantot savas valsts attīstības veicināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI