DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2023
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
5
5

Latvijas Universitātē notiks augsta līmeņa ekspertu konference “Digitālais briedums un kibernoturība Latvijas ilgtspējai”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Biedrība “Latvijas Formula 2050” sadarbībā ar Latvijas Universitāti, VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, AS “Latvijas valsts meži”, AS “SEB banka”, “Latvijas Mobilais Telefons” 2023. gada 10. martā pulksten 13.00 Latvijas Universitātes Dabas mājā (Jelgavas iela 1, 702.telpā) rīko augsta līmeņa ekspertu konferenci “Digitālais briedums un kibernoturība Latvijas ilgtspējai”.

Divos tematiskos blokos eksperti pievērsīs uzmanību kiberdrošības politikas veidošanai un ieviešanas aspektiem, īpaši uzsverot nepieciešamās infrastruktūras un tehnoloģiju pieejamību un ietekmi, kā arī digitālā brieduma un kiberaizsardzības svarīgo ietekmi uz saimniecisko organizāciju attīstību, noturību pret ārējiem faktoriem un zināšanu un kompetenču aizsardzību.

Komentējot temata aktualitāti VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” valdes priekšsēdētājs Ģirts Ozols uzvēra: “Vēl nesen, runājot par kiberapdraudējumu ,  tika domāts kā pasargāt interneta resursu un IS ārējo perimetru. Šobrīd, papildus perimetra aizsardzībai, mēs runājam par kiberapdraudējumiem visos IKT līmeņos no fiziskās infrastruktūras – elektroapgāde, optika, datu centri līdz pat informācijas sistēmām un aplikācijām, kā arī individuālajām viedierīcēm un lietotāju izglītību. Apziņa, ka mūri vai ieroči ir bezspēcīgi pret mūsdienu kiberdraudu visaptverošo vērienu liek pārvērtēt un mainīt drošības standartus un aizsardzības principus”.

Konferences ievaddaļā ar uzrunām uzstāsies “Latvijas Mobilais Telefons” prezidents, biedrības “Latvijas Formula 2050” valdes priekšsēdētāja vietnieks Juris Binde, Valsts prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos, Nacionālās drošības padomes sekretārs Jānis Kažociņš, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre.

Konferences pirmajā daļā “Kibernoturība: nacionālās drošības dimensija” savu redzējumu prezentācijās izklāstīs Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” valdes priekšsēdētājs Ģirts Ozols, CERT.LV vadītājas vietnieks Varis Teivāns, SIA "CYBER CIRCLE", valdes loceklis, Latvijas Drošības un Aizsardzības Federācijas (DAIF Latvija) Padomes loceklis Aleksandrs Orlovs.

Savukārt konferences otrajā daļā “Digitālais briedums un kiberaizsardzība ekonomikas izaugsmei” priekšlasījumus sniegs Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomikas padomniece Irēna Emīlia Švilpe, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos Gatis Ozols, AS “SEB banka” valdes priekšsēdētāja, biedrības “Latvijas Formula 2050” valdes locekle Ieva Tetere, AS “Latvijas valsts meži” valdes loceklis Toms Reiziņš.

Diskusija par digitālās noturības jautājumiem tiks strukturēta trīs līmeņos – tautsaimniecības un ekonomikas, organizāciju un indivīda līmenī. Eksperti runās par to kā sistēmiski stiprināt tautsaimniecības noturību, kādiem faktoriem uzmanība jāpievērš organizāciju līmenī, kā arī par to kas ir ikviena digitālās vides dalībnieka atbildība un kompetence drošā digitālās vides lietošanā.

Diskusijā domās dalīsies Valsts kancelejas direktora vietnieks valsts attīstības jautājumos, Pārresoru koordinācijas departamenta vadītājs Pēteris Vilks, 14. Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas vadītājs Uģis Mitrevics, Latvijas Bankas Informācijas tehnoloģiju pārvaldes vadītājs Harijs Ozols, Finanšu nozares asociācijas IT drošības darba grupas vadītājs Oskars Blumbergs, Zemessardzes kiberaizsardzības vienības komandieris Ronalds Mandelis, “Latvijas Mobilais Telefons” kiberdrošības nodaļas vadītājs Mārtiņš Kaļķis, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas valdes loceklis Edmunds Beļskis, Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības atbalsta departamenta direktore Ilze Lore, Banku augstskolas padomes loceklis, biedrības “Latvijas Formula 2050” valdes loceklis Andris Nātriņš, Latvijas Universitātes profesors, biedrības “Latvijas Formula 2050” valdes loceklis Gundars Bērziņš, Datu valsts inspekcijas direktore Jekaterina Macuka, Latvijas Blokķēdes asociācijas izpilddirektors Reinis Znotiņš, Liepājas pašvaldības Izpilddirektora padomniece IT izglītības un attīstības jautājumos Agate Ambulte, Rīgas Tehniskās universitātes tālmācības centra direktors Atis Kapenieks.

Tiešraidi nodrošinās informācijas aģentūra LETA

https://www.leta.lv/onair/embed/c:latvijasformula

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI