DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika
1
1

Saeimas komisijās sācies jauns darba cēliens: platformā “OpenSaeima” komentēšanai pieejami arvien vairāk likumprojekti

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tagad, kad ir noformējies 14.Saeimas komisiju sastāvs un parlametā atsācies aktīvs darbs, arī platformā “OpenSaeima” atkal tiek publicēti komisijās izskatāmie likumprojekti. Aicinām Latvijas pilsoniskās organizācijas iesaistīties likumprojektu rediģēšanā, tā efektīvi ietekmējot lēmumu pieņemšanas procesus Saeimā!

Jaunākais organizācijas “ManaBalss” izstrādātais rīks “OpenSaeima” padziļina nevalstiskā sektora līdzdalības iespējas, primāri sniedzot organizētajai pilsoniskajai sabiedrībai iespēju konsultēt Saeimas komisijas par tās interesējošajiem likumprojektiem  – ļauj komentēt, rediģēt un citādi līdzdarboties likuma tapšanas gaitā, kamēr likumprojekts atrodas kādā no Saeimas komisijām. Organizāciju iesniegtie priekšlikumi tiek apkopoti un, līdzīgi kā ManaBalss iniciatīvas, iesniegti Saeimā.

Galvenais informācijas iegūšanas avots par parlamenta darbu ir Saeimas interneta vietne, kurai pamatā ir informatīva funkcija. Lai nodrošinātu, ka likumdošanas process kļūst publiski atklātāks un ar plašākām līdzdalības iespējām, organizācija ManaBalss uzsāka “OpenSaeima” projektu ar mērķi izveidot labvēlīgu vidi tieši mazo un vidējo Latvijas pilsoniskās sabiedrības organizāciju iesaistei lēmumu pieņemšanas procesos Saeimā.

Lai optimizētu ieinteresēto organizāciju iesaisti “OpenSaeima” platformas izmantošanā, aicinām organizācijas reģistrēties www.OpenSaeima.lv un norādīt savas interešu jomas, kas pielāgotas Saeimas komisiju specializācijai noteiktā likumdošanas jomā! Pēc reģistrācijas organizācija saņems automātisku ziņu, kad komisijas dienaskārtībā nonāks interešu pārstāvniecībai svarīgs likumprojekts.

"OpenSaeima" ir iespēja savlaikus iesaistīties likumdošanas procesā, pirms likums ir pieņemts! Reģistrējieties - www.OpenSaeima.lv!

Projektu “Automatizētas PSO līdzdalības sistēmas izstrāde” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds.”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI