DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Valdība piešķir finansējumu TV un radio apraides elektroenerģijas sadārdzinājuma segšanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība 6. decembra sēdē atbalstīja 377 074 eiro piešķiršanu no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) un Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (SEPLP), lai tās varētu segt šā gada elektroenerģijas sadārdzinājuma izmaksas par TV un radio programmu izplatīšanu virszemes apraidē.

Bezmaksas zemes apraidē ciparformātā izplatāmo televīzijas programmu sarakstā ir iekļautas šādas televīzijas programmas: LTV1, LTV7, ReTV, TV24, TV4 un RADA. Tāpat nepieciešams segt arī elektroenerģijas sadārdzinājuma izmaksas par Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 2, Latvijas Radio 3 – Klasika, Latvijas Radio 4 – Doma laukums, Latvijas Radio 5 – Pieci.lv un programmas Latvijas Radio 6 apraidi.

NEPLP tiks piešķirti 175 001 eiro, lai segtu elektroenerģijas sadārdzinājuma izmaksas par bezmaksas zemes apraidē ciparformātā izplatāmās televīzijas programmas nodrošināšanu virszemes apraidē 2022. gadā.

Savukārt SEPLP tiks piešķirti 202 073 eiro, lai Latvijas Radio segtu elektroenerģijas sadārdzinājuma izmaksas par radio programmu izplatīšanu virszemes apraidē šogad.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI