DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
2
2

Aicinām pētniekus, mācībspēkus un studentus atbalstīt platformu Hugo.lv tulkojumu pilnveidošanā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts pārvaldes valodas tehnoloģiju platforma Hugo.lv, kurā šobrīd ikvienam brīvi pieejami dažādi valodas tehnoloģijas pakalpojumi, kā piemēram, terminoloģijas pārvaldība, runas atpazīšana un sintēze, piedāvā arī mašīntulkošanu latviešu, angļu, krievu un ukraiņu valodās. Jau nākamajā gadā Hugo.lv mašīntulkošanas pakalpojums tiks papildināts ar iespēju tulkot visās Eiropas Savienības dalībvalstu valodās, un mēs aicinām Latvijas augstāko izglītības iestāžu mācībspēkus un studentus, kā arī zinātnisko institūtu pētniekus iesaistīties platformas Hugo.lv tulkošanas kvalitātes pilnveidošanā.

Kādu tieši atbalstu mēs sagaidām no jums? Tiem, kuri gatavi iesaistīties, teksta oriģināls latviešu valodā un cilvēka veikts tulkojums (jebkurā no ES valodām vai arī angļu valodā) jāaugšupielādē platformā Hugo.lv. Aicinām iesniegt tekstus, kas saistīti ar autora pārstāvētās nozares specializāciju, piemēram, maģistra darba anotāciju latviešu un angļu valodā.

Nule līdztekus Valsts svētkiem svinējām arī Hugo vārdadienu. Aicinām laikā līdz šī gada beigām, 31. decembrim, iepriecināt platformas Hugo.lv tulkošanas mākslīgā intelekta robotiņu ar jaukām dāvanām – tekstiem valodu pāros! Aktīvākajiem Hugo.lv atbalstītājiem, proti, apjomīgāko un vērtīgāko tekstu iesniedzējiem esam sarūpējuši elegantas suvenīrbalvas arī no mūsu puses.

Lai iesniegtu teksta resursu platformā Hugo.lv, iesniedzējam platformā jāiereģistrējas, izmantojot Latvija.lv autentifikācijas rīkus, bet pēc tam sadaļā Valodu rīki jāspiež uz izvēlnes Resursu iesniegšana. Iesniedzēju ērtībām esam sagatavojuši informatīvu video, kā veicama tekstu iesniegšana platformā Hugo.lv

Uzziņai:

Tulkošanas platforma Hugo.lv ir augstu novērtēta un plaši izmantota Latvijas iedzīvotāju vidū. Hugo.lv ievērojamais izmantojums skaidri apliecina platformas vērtību un nozīmi valsts pārvaldei un sabiedrībai kopumā – pagājušā gada laikā tajā veikti 19 miljoni tulkošanas pieprasījumu un iztulkoti 433 miljoni vārdu, turklāt, salīdzinot ar 2020. gadu, tās lietotāju skaits pieaudzis par 18% saskaņā ar Kultūras informācijas sistēmu centra apkopotajiem datiem. 2019. gada nogalē valsts pārvaldes valodas tehnoloģiju un mākslīgā intelekta projekts Hugo.lv ieguva nozīmīgo balvu „Platīna pele 2019”, kas ir IT nozares Latvijā prestižākais apbalvojums, ko piešķir Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA).

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI