DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas autoceļu uzturētājs gatavojas ziemas sezonai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) veic sagatavošanās darbus pārejai uz ziemas sezonu - tiek testēta un kalibrēta ziemas uzturēšanas dienesta tehnika, kā arī noliktavās tiek piegādāti nepieciešamie pretslīdes kaisāmie materiāli: sāls un sāls-smilts maisījums. Autoceļu uzturēšanā ziemas sezona sākas 16. oktobrī.

Ziemas darbos iesaistītās tehnikas vienības tiek sagatavotas jaunajai sezonai, lai to darbība atbilstu visām noteiktajām prasībām. Pirms ziemas sezonas tiek veikta kravas automašīnās uzstādīto GPS uzskaites sistēmas darbības pārbaude un kaisīšanas iekārtu kalibrēšana, lai, apstrādājot brauktuves ar pretslīdes materiālu, tiktu nodrošināts nepieciešamais izkaisītā materiāla daudzums.

LAU ziemas dienestā plāno  izmantot vairāk nekā 620 dažādas tehnikas vienības: 209 kravas automašīnas, kas aprīkotas ar kaisīšanas iekārtām un sniega lāpstām, 161 greiders, 122 ekskavatori, 126 traktori un 10 buldozeri. Sagādāti arī autoceļu brauktuves slīdamības samazināšanai nepieciešamie materiālu krājumi – noliktavās sāls ir vairāk nekā 28 000 tonnu apjomā, bet smilts-sāls maisījums sagatavots vairāk nekā 10 000 t apjomā.

Aicinām autovadītājus sagatavoties ziemas sezonai, savlaicīgi veikt vasaras riepu nomaiņu un ievērot drošas braukšanas principus mainīgos laika apstākļos.

Atgādinām, ka autoceļu uzturēšanas darbiem tiešsaistes režīmā var sekot līdzi VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” mājaslapas kartē (www.lau.lv), kā arī lietotnē “Waze”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI