DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Institūts “BIOR” aicina izzināt nezināmo “No šūnas līdz sajūtām”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 30. septembrī, valsts zinātniskā institūta “BIOR” pētnieki zinātnieku naktī aicina izzināt nezināmo “No šūnas līdz sajūtām”. Institūtā vairākās stacijās būs iespēja iepazīties ar mikroorganismu aizraujošo pasauli, atklāt vīrusus un baktērijas, kā uzzināt par nezināmo ūdens pasaulē.

Pētnieki stāstīs, rādīs un ļaus izzināt aizraujošo šūnu pasauli – kas ir konstanta, bet mainīga. Savukārt pārtikas stacijā pētnieki atklās un pastāstīs par vielām mūsu pārtikā. Interesenti varēs piedalīties dažādās atraktīvās spēlēs un uzdot sev interesējošos jautājumus par zinātni un pētījumiem.

  • Pieturā “Tumsas iekšpusē” būs iespēja uzzināt par parazītu sastopamību pārtikas produktos, ikdienā, uz sadzīves priekšmetiem. 
  • Pieturā “Šūnas - konstantas, bet mainīgas” bilžu izstādē varēs aplūkot, kā mikroskopu pasaulē izskatās ….
  • Pieturā “Izvēlies drošu pārtiku!” uztura speciālisti sniegs praktiskus padomus par drošu pārtiku, tās nekaitīgumu un kvalitāti, kas ir zinātniski pamatota. 
  • Pieturā “Vielas mūsu pārtikā” pētnieki kopā ar apmeklētājiem pētīs dažus pārtikas produktus, ķīmisko sastāvu un veiks eksperimentus.
  • Pieturā “Mikroorganismu stacijā” radoši caur spēli varēs izzināt mikroorganismu pasauli, kur tie ir sastopami un to nepieciešamību.
  • Savukārt pieturā “Ūdens pasaule” iepazīsim vēl nezināmo zemūdens pasaulē un tās noslēpumus.

“Zinātnieku nakts 2022” notiek visā Eiropā, kuras ietvaros zinātniskie institūti, augstskolas ver durvis vaļā interesentiem, lai stāstītu un popularizētu zinātni un zinātnes sasniegumus.

Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts “BIOR” ir vadošais pētniecības, laboratorisko izmeklējumu un zināšanu pārneses centrs Baltijā. Institūts, balstoties uz inovatīvām pētniecības metodēm, rada praktiski pielietojamas zināšanas tādās jomās kā sabiedrības un vides veselība, pārtika, zivsaimniecība un veterinārmedicīna.

“Zinātnieku nakts 2022” ietvaros ikviens aicināts izzināt, aplūkot un sajust zināmo un nezināmo “No šūnas līdz sajūtām”, Lejupes ielā 3, Rīgā no plkst.18.00-22.00.

Pieteikšanās: lūdzam skolēnus un grupas savu dalību pieteikt iepriekš līdz 29. septembrim https://forms.gle/M337gxZhhSh1UBZU9

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI