DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

FKTK izveidotajā Vērtspapīru smilškastē savas iespējas iziet kapitāla tirgū novērtējusi Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme"

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) izveidotajā atbalsta mehānismā potenciālajiem emitentiem jeb Vērtspapīru smilškastē savas iespējas iziet kapitāla tirgū novērtējusi Rīgas pašvaldības (RP) SIA "Rīgas satiksme". Vērtspapīru smilškastē RP SIA "Rīgas satiksme" saņēma ekspertu novērtējumu kā labi organizēts uzņēmums. Tāpat tika saņemti ieteikumi par turpmāk veicamajiem soļiem, lai veiksmīgi izietu Latvijas kapitāla tirgū.

Izvērtējumu sagatavoja Vērtspapīru smilškastes darba grupa – Latvijas kapitāla tirgus vadošie eksperti: FKTK, AS "Nasdaq Riga", zvērinātu advokātu birojs "Ellex Kļaviņš", AS "LHV Pank", AS "Signet Bank", IPAS "INVL Asset Management", zvērinātu advokātu birojs "Eversheds Shuterland Bitāns", zvērinātu advokātu birojs "Cobalt", AS "Luminor Bank", zvērinātu advokātu birojs "Sorainen" un AS "Redgate Capital". Izvērtējumā ietverti ieteikumi, kas attiecas uz RP SIA "Rīgas satiksme" organizatorisko un akcionāru struktūru, finansēm, korporatīvo pārvaldību, reputāciju, konstatētajiem riskiem un ilgtstpējas aspektiem.

Darba grupas priekšsēdētājs, FKTK padomes loceklis Ģirts Rūda: "Esmu gandarīts, ka FKTK izveidoto atbalsta mehānismu izmanto pirmie uzņēmumi. Īpašs prieks par Rīgas pašvaldības uzņēmumu SIA "Rīgas satiksme", kas uzdrīkstējās būt pirmie un nebaidās par to vēstīt publiski. Ceru, ka sniegtais neatkarīgu ekspertu vērtējums un ieteikumi ļaus objektīvāk, ātrāk un resursefektīvāk paveikt to, kas nepieciešams, lai uzņēmums sekmīgi startētu Latvijas kapitāla tirgū. Tomēr jau šajā brīdī uzņēmums ir sasniedzis būtisku progresu korporatīvās pārvaldības jomā un gatavība kapitāla tirgum ir vērtējama kā laba. Aicinu arī citus uzņēmumus izmantot unikālo iespēju, ko nodrošina Latvijas finanšu un kapitāla tirgus uzraugs, un izvērtēt savas iespējas Vērtspapīru smilškastē."

RP SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa: "RP SIA "Rīgas satiksme" jau vairākus gadus ar pilnu atdevi veic uzņēmuma korporatīvās pārvaldības sistēmas reformu. Pieteikšanās FKTK Vērtspapīru smilškastē bija reizē gan izaicinoša, gan vērtīga, jo palīdzēja uzņēmumam saprast, vai esam sasnieguši biržā kotēta uzņēmuma standartu un kas vēl būtu darāms uzņēmuma pārvaldības uzlabošanai. Esam pateicīgi FKTK un ekspertu komandai par ieguldīto darbu izvērtējuma veikšanā un gandarīti par sasniegtajiem rezultātiem. Piekrītam, ka uzlabojumi vēl veicami finanšu risku pārvaldības, atklātības un caurskatāmības jomā."

FKTK kopā ar partneriem ir izveidojusi atbalsta mehānismu potenciālajiem emitentiem jeb Vērtspapīru smilškasti, lai veicinātu uzņēmumu dalību Latvijas kapitāla tirgū un potenciālajam kapitāla tirgus dalībniekam sniegtu indikatīvu izvērtējumu par iespējām piedalīties Latvijas kapitāla tirgū.

Vērtspapīru smilškaste ietver nefinanšu konsultācijas, kuru rezultātā potenciālais emitents saņem izvērtējumu un ieteikumus, kas jāuzlabo, lai izietu Latvijas kapitāla tirgū. Vērtspapīru smilškasti var izmantot gan privāti uzņēmumi, gan arī valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības. Vērtspapīru smilškastei var  pieteikties gan tādi uzņēmumi, kas iecerējuši izlaist akcijas, gan tādi, kas vēlas piesaistīt finansējumu, izlaižot obligācijas.

Plašāka informācija par to, kas ir Vērtspapīru smilškaste un kā tai pieteikties, atrodama šeit: https://www.fktk.lv/wp-content/uploads/2022/07/sk_A4_2.4.pdf.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI