DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijā ieradies ASV karakuģis-iznīcinātājs “USS Paul Ignatius”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: ASV vēstniecība Rīgā.

Plānotas ostas vizītes ietvaros, 15. septembrī Rīgā ieradās ASV Jūras spēku Ārleja Bērka (Arleigh Burke) klases kuģis-iznīcinātājs “USS Paul Ignatius” (DDG 117).

Turpinot stiprināt ASV, Latvijas un Baltijas valstu attiecības, kuģis “USS Paul Ignatius” uz sava klāja uzņems Latvijas valsts amatpersonas un militāros pārstāvjus. ASV kuģa norīkotie jūrnieki apskatīs Rīgu un piedalīsies ekskursijās, lai iepazītu Latvijas kultūru un cilvēkus.

“Mūsu klātbūtne Rīgā ir atgādinājums Latvijas iedzīvotājiem, ka mēs pilnībā atbalstām NATO aliansi un Baltijas valstis,” sacīja Ārons Ārkijs, kuģa “USS Paul Ignatius” komandieris. “Esmu gandarīts par iespēju apmeklēt Latviju, valsti, kas šajā reģionā demonstrē līderību un apņēmību, ko uzsvēra arī Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita šīsnedēļas vizīte Ukrainā. Es un mana komanda ar nepacietību gaidām iespēju pavadīt laiku Latvijā,” sacīja kuģa “USS Paul Ignatius” komandieris Ārkijs.

“USS Paul Ignatius” kuģa vizīte notiek pēc tam, kad pagājušajā nedēļā Latvijā ieradās ASV Jūras kara flotes “Wasp” klases uzbrukuma desantkuģis “USS Kearsarge,” un pēc tam, kad jūlija sākumā Rīgā ieradās Ārleja Bērka klases kuģis-iznīcinātājs “USS Arleigh Burke” (DDG 51).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI