DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM prasa pašvaldībām iesniegt plānus okupācijas varu slavinošu objektu demontāžai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs vēstulē pašvaldību priekšsēdētājiem, kuru teritorijā atrodas padomju un nacistisko režīmu slavinošie objekti, prasa savlaicīgi izstrādāt operatīvu rīcības plānu un līdz 5. augustam iesniegt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) konkrētu izpildes grafiku, lai minētie objekti tiktu demontēti likumā noteiktajā kārtībā un termiņā.

Ministrs Plešs: “Pagātnes rēgiem ir jāpaliek pagātnē, un laikā, kad Krievijas režīms turpina izvērst asiņainu karu Ukrainā, mums ir jāpauž nelokāms signāls, ka ne vien neatbalstām, bet arī kategoriski iestājamies pret militāras agresijas, vardarbības un totalitāru režīmu slavināšanu jebkādā tās izpausmē. Ministrija, – kā to esam darījuši līdz šim –, savas kompetences ietvaros uzraudzīs to, lai okupāciju varu slavinoši objekti pašvaldībās līdz noteiktajam termiņam tiktu nojaukti, un aicinu pašvaldību vadītājus nevilcināties ar priekšdarbu veikšanu. Vēlos uzteikt arī tos, kas jau rādījuši priekšzīmi, laikus demontējot padomju varu slavinošus objektus sava novada teritorijā.”

2022. gada 14. jūlija sēdē Ministru kabinets identificēja virkni padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu, ko jānojauc, un to demontāža jāveic ne vēlāk kā līdz 2022. gada 15. novembrim. Latvijas teritorijā ir identificēti kopskaitā 69 demontējami objekti, kas atrodas Dienvidkurzemes, Kuldīgas, Jelgavas, Talsu, Bauskas, Ogres, Ludzas, Krāslavas, Mārupes, Saldus, Alūksnes, Gulbenes, Smiltenes, Tukuma, Valmieras, Balvu, Augšdaugavas un Madonas novadā, kā arī Liepājā, Rīgā, Rēzeknē un Daugavpilī.

Vienlaikus ministrs vērš arī citu pašvaldību uzmanību, kas savās administratīvajās teritorijās konstatējušas likumā un Ministru kabineta noteikumos neminētus objektus, kas būtu demontējami, pieņemt attiecīgus lēmumus un veikt darbības, lai nodrošinātu savlaicīgu likuma prasību izpildi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI