DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
8
8

Cēsīs skanēs Dziesmu un Deju svētku ieskaņas koncerts

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LNKC arhīvs.

2022. gada 11. jūnijā plkst. 19.00 Cēsu Pils parka estrādē skanēs XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku ieskaņas koncerts.

Pils parka estrādē dziesmas no 2023. gada Dziesmu un Deju svētku repertuāra – koru lielkoncerta “Tīrums. Dziesmas ceļš” un Noslēguma koncerta “Kopā augšup” dziedās Vidzemes un Latgales jauktie kori. Kopkori, kurā vienosies vairāk kā 1200 balsis, diriģēs Dziesmu svētku virsdiriģenti Agita Ikauniece-Rimšēviča, Aira Birziņa, Kaspars Ādamsons, Jānis Baltiņš, Jurģis Cābulis, Gints Ceplenieks, Ivars Cinkuss, Mārtiņš Klišāns, Uldis Kokars, Aigars Meri, Jānis Ozols, Ārijs Šķepasts, Māris Sirmais, Jevgeņijs Ustinskovs, kā arī Dziesmu svētku Goda virsdiriģenti Jānis Erenštreits un Juris Kļaviņš.

Koncertā piedalīsies arī NBS Štāba orķestris, solisti Inga Šļubovska un Jānis Kurševs. Mākslinieciskie vadītāji – Jurģis Cābulis, Agita Ikauniece-Rimšēviča un Kaspars Ādamsons, režisors Juris Jonelis, koncertu vadīs Gundars Silakaktiņš.  

Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Kaspars Ādamsons uzsver: “Lai arī divos iepriekšējos gados koru ikdienā piedzīvotais, vai - pareizāk būtu teikt - nepiedzīvotais, diemžēl ir ietekmējis arī gatavošanos nākamajā gadā plānotajiem Dziesmu svētkiem, esmu priecīgs, ka dodamies tālāk un turpinām veidot tradīciju. Esmu pārliecināts, ka arī šajos sarežģītajos laikos dziesma un kultūra kopumā spēj dot spēku un vienot. Uz sen gaidītu kopā satikšanos dziesmā skaistajā Cēsu Pils parka estrādē!”

Pirms koncerta plkst. 18.30 Vienības laukumā notiks Goda mirklis, pēc kura koncerta dalībnieki dosies gājienā uz Pils parka estrādi.

Ieeja koncertā bez maksas. Pēc koncerta balle ar pūtēju orķestri “Cēsis”.

Dziesmu un Deju svētku ieskaņas koncertu Pils parka estrādē organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldību.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI