DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Vides izstāde "Ar vienu vilcienu rītdienā" apskatāma Olainē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits kopā ar Olaines novada domes priekšsēdētāju Andri Bergu šodien Olainē atklāja ceļojošo vides izstādi "Ar vienu vilcienu rītdienā”, kas iepazīstina iedzīvotājus ar topošo Rail Baltica dzelzceļa līniju.

Ministrs iepazīstināja klātesošos ar “Rail Baltica” dzelzceļa līnijas īstenošanas progresu un ieguvumiem. “Pa jaunā dzelzceļa sliedēm kursēs ne tikai starptautiskie, bet arī reģionālie vilcieni. Arī Olaine būs viena no tām vietām, kur piestās Rail Baltica vilciens, dodot jaunas iespējas cilvēku mobilitātei, jaunu iedzīvotāju piesaistei un ekonomiskai aktivitātei. Pašlaik notiek līnijas projektēšana, bet jau nākamā gada beigās plānots uzsākt pamattrases būvniecību,” atzīmēja ministrs.

Olaines novadā plānotā reģionālā stacija atradīsies ārpus Olaines pilsētas un tā ietilps Rail Baltica pamattrases izbūves prioritārajā posmā.

Izstāde Olainē atrodas pie “Rimi” blakus dzelzceļa stacijai un būs aplūkojama līdz 8. jūnijam.

Izstādes apmeklētāji aicināti saistošā un viegli uztveramā veidā iepazīties ar “Rail Baltica” projekta pašreizējām aktualitātēm, plānoto starptautisko un reģionālo satiksmi, kravu loģistikas attīstības iespējām novadu pašvaldībās, kā arī ar faktiem par vēsturisko dzelzceļa savienojumu ar Eiropu.

Pēc pieturas Olainē izstāde turpinās savu ceļojumu uz Bausku, kā arī citām novadu pašvaldībām, ko šķērsos topošā Eiropas sliežu platuma dzelzceļa līnija. Izstādes ceļojums pa novadu pašvaldībām Latvijā turpināsies līdz oktobra beigām. Noslēgumā izstāde tiks nodota Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejam, turpmākai ekspozīcijai muzeja āra teritorijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI