DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

16. maijā notiks ikgadējā Ēnu ekonomikas konference

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu (SSE Riga) organizē ikgadējo Ēnu ekonomikas konferenci ar šī gada fokusu “Ēnu ekonomikas mazināšana kara Ukrainā, Covid-19 un priekšvēlēšanu gaisotnē: ko var un vajag darīt?”, kas norisināsies 16. maijā no 10:00 – 14:00 Rīgā, SSE Riga telpās un tiešsaistē portālā TVNET, kā arī SSE Riga un LTRK mājaslapās un Facebook profilos.

LTRK un SSE Riga jau 12. gadu pēc kārtas organizē konferenci, kas veltīta ēnu ekonomikas mazināšanai Latvijā. Konference tiek rīkota kā sadarbības forums starp uzņēmējiem, akadēmisko vidi un valsts pārstāvjiem, ar mērķi informēt, uzklausīt, diskutēt un izdarīt secinājumus, kas ļautu apvienot visu trīs pušu kompetences un resursus cīņā ar ēnu ekonomiku, par labklājības un konkurētspējīgas valsts attīstību.

 Saskaņā ar iepriekšējā SSE Riga ēnu ekonomikas pētījuma datiem, 2020. gadā ēnu ekonomikas apjoms bija augstākais kopš 2011.gada, proti, ēnu ekonomikas apjoms 2020.gadā Latvijā sasniedza 25,5% no iekšzemes kopprodukta. Konferencē būs iespēja uzzināt, vai 2021 gadā vērojami uzlabojumi ēnu ekonomikas apkarošanā. Pētījumā analizēta ēnu ekonomika Latvijā, Lietuvā un Igaunijā 2021. gadā, kā arī dinamika no 2009. līdz 2021.gadam. 

Pasākumā ar jaunākajiem SSE Riga pētījuma “Ēnu ekonomikas indekss Baltijas valstīs 2009.-2021.” datiem iepazīstinās SSE Riga profesors un Ilgtspējīga biznesa centra direktors Arnis Sauka. Par ēnu ekonomikas ietekmējošiem faktoriem un aplokšņu algu atklāšanu stāstīs BICEPS pētnieki RE:SHADE projektā Andris Saulītis un Anna Zasova. Paneļdiskusijās piedalīsies EK pārstāvniecības Latvijā vadītājas vietnieks un Politikas nodaļas vadītājs Mārtiņš Zemītis, Latvijas Bankas padomes padomnieks Andris Strazds, Finanšu ministra padomnieks budžeta jautājumos Ints Dālderis, Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāre Ilze Indriksone, LTRK viceprezidente Elīna Rītiņa, Bankas “Citadele” ekonomists Mārtinš Āboliņš, Iekšlietu ministre Marija Golubeva, VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, Tieslietu ministra padomnieks Imants Krastiņš un FICIL valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska. Konferences moderators Gundars Rēders.

Konference notiks klātienē, ar iespēju skatīties tiešraidi portālā TVNET, kā arī SSE Riga un LTRK mājaslapās un Facebook profilos. Pasākums notiks latviešu valodā. Reģistrācija klātienes dalībai https://ieej.lv/UUGwE, konferences programma https://ieej.lv/Ddc2g.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI