DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Ministrs Plešs apmeklē Vides pārraudzības valsts biroju; pārrunā aktualitātes vēja parku kontekstā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP!) darba vizītē tikās ar Vides pārraudzības valsts biroja (VPVB) darbiniekiem un direktori Daigu Avdejanovu, lai pārrunātu aktualitātes vides aizsardzības jautājumos. Tikšanās laikā tika apspriest aspekti, kas saistīti ar straujāku vēja parku attīstību Latvijas teritorijā, lai tādējādi vairotu valsts enerģētisko neatkarību un kāpinātu atjaunojamo energoresursu jaudas.

Vides pārraudzības valsts biroja (VPVB) darbības pamatmērķis ir novērst vai samazināt fizisko vai juridisko personu darbības nelabvēlīgo ietekmi uz vidi, tostarp veicot ietekmes uz vidi novērtējumu, kas nepieciešams apjomīgu projektu realizēšanai, un ministra vizītes laikā tika runāts par iespējām celt VPVB kapacitāti un efektivitāti, lai tādējādi paātrinātu administratīvo procesu virzību un ilgtermiņā sniegtu nepieciešamo atbalstu darba kvalitātes un operativitātes veicināšanai biroja atbildības jomās.

Ministru kabinetā (MK) apstiprināts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotais informatīvais ziņojums, kas paredz priekšlikumus par tūlītējiem iespējamiem risinājumiem enerģijas ražošanas atbalstam no atjaunojamiem energoresursiem, un arī šobrīd turpinās aktīvs darbs ar iesaistītajām pusēm gan valstiskajā, gan nevalstiskajā sektorā, lai sabalansētu kā enerģētikas un tautsaimniecības, tā vides kvalitātes un dabas aizsardzības intereses. Tā, piemēram, VPVB šobrīd vērtē 18 ietekmes uz vidi novērtējuma (IVN) procedūras, savukārt septiņiem vēja parku attīstības projektiem procedūras pabeigtas.

Tāpat jāatzīmē, ka šonedēļ VARAM Ministru kabineta uzdevumā Valsts kancelejā iesniegusi arī likumprojektu “Likums par atviegloto kārtību vēja elektrostaciju būvniecībai enerģētiskās drošības un neatkarības veicināšanai”, kas vistuvākajā laikā tiks skatīts MK.

Ministrs pēdējo nedēļu laikā apmeklē vairākas Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas (VARAM) padotības iestādes, kas atbild par apkārtējās vides un dabas aizsardzību, lai tiktos ar darbiniekiem un pārrunātu attiecīgās iestādes pārziņā esošus būtiskākos jautājumus. Tā, piemēram, pagājušajā nedēļā ministrs tikās ar Latvijas Vides investīciju fonda (LVIF) darbiniekiem un vadību, lai pārrunātu aktualitātes, kas saistītas ar VARAM izstrādātajām atbalsta programmām kā elektroauto iegādei, tā atbalstam atjaunojamo energoresursu ražojošajām iekārtām mājsaimniecībās. Šonedēļ ministrs apmeklēs arī Valsts vides dienestu (VVD) un piedalīsies Vides konsultatīvās padomes (VKP) sēdē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI