DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

British Council pārstāvniecība Latvijā izsludina projektu konkursu sabiedrības saliedētības veicināšanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

British Council pārstāvniecība Latvijā izsludinājusi projektu ideju konkursu sabiedrības saliedētības un pilsoniskās līdzdalības veicināšanai.

British Council pārstāvniecība Latvijā izsludinājusi projektu ideju konkursu sabiedrības saliedētības un pilsoniskās līdzdalības veicināšanai.

Projektu konkursa mērķi ir palīdzēt cilvēkiem attīstīt nepieciešamās prasmes, lai viņi aktīvi piedalītos demokrātiskas sabiedrības dzīvē, veicināt kopienu savstarpējo uzticību un sadarbību, kā arī pozitīvu dialogu starp institūcijām un dažādām kopienām.

«Izsludinātais konkurss ir loģisks turpinājums mūsu līdzšinējam darbam. Lai arī British Council daudziem joprojām asociējās ar angļu valodas mācīšanu un studijām Lielbritānijā, šobrīd mūsu galvenais darbības virziens ir Lielbritānijā aprobētu sabiedrības līdzdalības un saliedētības programmu īstenošana Latvijā, galvenokārt, ar izglītības, mākslas un kopienu līdzdalības projektu palīdzību,” stāsta British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Matesoviča.

British Council projektu princips ir iesaistīt aktivitātēs iedzīvotājus, kuri vai nu ģeogrāfisko barjeru vai arī valodas vai prasmju trūkuma dēļ līdz šim nav aktīvi piedalījušies kopienas un valsts dzīvē.

Šobrīd projektu ideju pieteicējiem ir jāiesniedz īss projekta idejas izklāsts. Pieteikuma forma un plašāka informācija par projektu konkursu ir pieejama British Council pārstāvniecības mājas lapā. Pieteikumu iesniegšanai nav noteikts termiņš; projektu idejas tiks izvērtētas iesniegšanas secībā, kamēr būs pieejams finansējums. Projekts ir jāīsteno līdz 2023. gada 17. martam.

British Council, kas nodarbojas ar kultūras sakaru un izglītības iespēju veicināšanu vairāk nekā 100 valstīs, jau sesto gadu Baltijā īsteno vērienīgu programmu People to People Cultural Engagement. Līdz šim programmas ietvaros sadarbībā ar 72 partneriem ir īstenoti 193 projekti, piedaloties vairāk kā 320 000 dalībniekiem.

British Council pārstāvniecība Latvijā atbalstījusi kritisko domāšanu un medijpratību veicinošus projektus, piemēram “Debašu Līderu skola” un “Pilna doma”, kļuvusi par festivāla LAMPA pastāvīgu atbalstītāju un līdzradītāju, kā arī veicinājusi iedzīvotāju aktīvu līdzdalību savas kopienas dzīvē, atbalstot Izglītības Iniciatīvu centra ierosināto 8  kopienas resursu centru izveidi Latgalē. Atbalstītas arī teātra mākslas iniciatīvas – teātra izrādes un kopienu teātra metodikas ieviešana Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI