DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

DAIF Latvija izsludina ‘’Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvu 2022’’

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz š.g. 12.maijam Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (turpmāk – DAIF Latvija) aicina uzņēmumus, izglītības un pētniecības iestādes sagatavot pieteikumus ‘’Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvu 2022’’, informējot par sasniegumiem drošības un aizsardzības sektoros 2021.gadā.

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (DAIF Latvija) ceturto gadu apzin, izvērtē un izceļ uzņēmumu, izglītības un pētniecības iestāžu sasniegumus. Šogad vērtēsim gan izglītības un pētniecības iestāžu sasniegumus, gan arī uzņēmumu paveikto 2021.gadā Latvijas un sabiedroto valstu aizsardzībai un drošībai. 

Uzņēmumu, izglītības un pētniecības iestāžu darbinieki arvien ciešāk iekļaujas aizsardzības nozares attīstībā un drošības jautājumu risināšanā, kas ietver inovāciju, pētniecību un attīstības projektus nacionālo, Eiropas Savienības (ES) un Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) vajadzībām. DAIF Latvija valdes priekšsēdētāja Elīna Egle uzsver: ‘’Latvijas aizsardzības un drošības industriālās bāzes un tehnoloģiju attīstība, iekļaušanās ES un NATO aizsardzības spēju attīstībā, kā arī sabiedrības drošības garantēšana ir īstenojama cieši sadarbojoties publiskajam, privātajam un pētniecības sektoriem, apvienojot iesaistīto pušu resursus, zināšanas un prasmes.’’

DAIF Latvija mērķis ir iepazīstināt sabiedrību ar uzņēmumu, izglītības un pētniecības iestāžu sasniegumiem. DAIF Latvija un tās sadarbības partneru veidotā žūrija izvērtēs uzņēmumu, izglītības un pētniecības iestāžu sniegtos pieteikumus par paveikto 2021.gadā – inovācijām, izaugsmes rādītājiem, pētnieku izstrādnēm un īstenotajiem projektiem sekojošās nominācijās: Inovācijā; Izaugsmē; Eksportā; Izglītībā; Pētniecībā; Partnerībā.

Uzņēmumu, izglītības un pētniecības iestāžu sasniegumi atbilstoši  iesniegtajiem pieteikumiem katrā no nominācijām tiek izvērtēti atbilstoši zemāk minētiem kritērijiem:

  1. Ietekme uz aizsardzības un iekšlietu nozares attīstību un vadības pilnveidi;
  2. Atbilstība aizsardzības spēju attīstības un sabiedrības drošības prioritātēm;
  3. Aktualitāte un pielietojamība;
  4. Oriģinalitāte un radošums izaicinājumu risināšanā;
  5. Žūrijas loceklim/loceklei nozīmīgs papildus kritērijs, piemēram, izpratnes veicināšana par kiberdrošību, noziedzības apkarošanu, valsts visaptverošu aizsardzību utml.

Pieteikumu iesūta elektroniski uz elektronisko adresi id@federacija.lv līdz 2022.gada 12.maija plkst. 17:00. ‘’Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvas'' nolikums un elektroniski iesniedzamā pieteikuma veidlapa: https://www.federacija.lv/lv/jaunumi/latvijas-aizsardzibas-un-drosibas-industriju-gada-balva-2022

Uzņēmumi, izglītības un pētniecības iestādes tiks godinātas īpašā pasākumā Aizsardzības ministrijas un DAIF Latvija organizētā  ''Industrijas dienā NBS'' š.g. 25.maijā. Gada balva stiprinās uzņēmumu, izglītības un pētniecības iestāžu sasniegumu atpazīstamību un organizāciju reputāciju, kā arī veicinās investīcijas un speciālistu iesaisti uzņēmumos, izglītības un pētniecības iestādēs. Izglītības un pētniecības iestādes saņems finansiālu apbalvojumu no Latvijas Drošības un aizsardzības klastera. Savukārt DAIF Latvija turpinās darbu pie uzņēmumi, izglītības un pētniecības iestāžu popularizēšanas un atbalsta turpmākiem panākumiem nacionālo un starptautisko iniciatīvu ietvaros.

Papildu informācija

DAIF Latvija ir vienīgā drošības un aizsardzības industriju un zinātni pārstāvošā organizācija nacionālā un starptautiskā līmenī. DAIF Latvija apvieno 99 biedrus – uzņēmums, izglītības un pētniecības iestādes, un 10 ievērojamus ārvalstu militāros ražotājus. DAIF Latvija nacionālā līmenī aktīvi sadarbojas ar Aizsardzības ministriju, Iekšlietu ministriju, Ārlietu ministriju, Ekonomikas ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un LR Saeimu. Starptautiski DAIF Latvija pārstāv Latvijas industriju NATO Industrijas padomnieku grupā, Zinātnes un tehnoloģiju organizācijā. Eiropas līmenī konsultācijas norisinās ar Eiropas Komisijas Aizsardzības industrijas un kosmosa ģenerāldirektorātu un Eiropas Aizsardzības aģentūru, kā arī nodrošina divpusēju sadarbību ar atbilstošām organizācijām ārvalstīs.

DAIF Latvija īsteno Eiropas Savienības fonda projektu Nr.3.2.1.1/16/A/001 „Latvijas Drošības un aizsardzības klastera izveide’’. Latvijas Drošības un aizsardzības klasterī (DAK) šobrīd apvienojušies MVU un augstākās izglītības iestādes.  DAK mērķi ir radīt priekšnosacījumus uzņēmumu eksporta, inovāciju un produktivitātes pieaugumam. DAK ietvaros specializējamies jaunās attīstības jomās – kiberaizsardzība un viedie materiāli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI