DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīdzinieki aicināti pieteikt talkošanas vietas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas dome, sadarbojoties ar kustību “Lielā talka”, jau 15. reizi aicina iedzīvotājus sakopt savas apkārtnes teritorijas.

Lielā talka šogad norisināsies 30. aprīlī, un iedzīvotāji aicināti savas izvēlētās talkošanas vietas Rīgā pieteikt mājaslapā talkas.lv līdz 26. aprīlim.

Pēc talkas pieteikšanas ar talkas atbildīgajiem sazināsies viens no Rīgas talkas koordinatoriem un saskaņos kopjamās teritorijas atrašanās vietu, precizēs īpašuma piederību, prognozējamo atkritumu apjomu un veidu, kā arī precizēs vietu, kur īslaicīgi novietot savāktos atkritumus, lai atkritumu izvedējiem būtu iespējams ērti un ātri tos izvest.

Aicinām talkotājus savāktos atkritumu ievietot izsniegtajos talkas maisos, jo Lielās talkas ietvaros paredzēta tikai talkas maisos ievietoto atkritumu izvešana.

Talkas maisus bez maksas būs iespējams saņemt 30. aprīlī apstiprinātajā talkošanas vietā pie talkas atbildīgā, vai Daugavpils ielā 31, Rīgā, zvanot pašvaldības talkas koordinatoriem atbilstoši teritoriālajam sadalījumam šādos laikos:

  • 11. aprīlī un 13. aprīlī no plkst. 8.30 līdz plkst. 19.00;
  • 19. aprīlī., 21. aprīlī. no plkst. 8.30 līdz plkst. 19.00;
  • No 26. līdz 29. aprīlim no plkst. 8.15 līdz plkst. 19.00;

Talciniekiem jāņem vērā, ka pašvaldība atkritumu izvešanu organizēs tikai talkām, kurās tiek sakoptas pašvaldības teritorijas. Piesakot savu talkošanas vietu savlaicīgi un saņemot apstiprinājumu, būs iespējams noorganizēt savlaicīgu atkritumu izvešanu. Ja tiek sakopta privātīpašuma teritorija vai privātīpašumam piegulošā teritorija, par atkritumu izvešanas organizēšanu atbild teritorijas īpašnieks/valdītājs/apsaimniekotājs.

Pēc 26. aprīļa jaunu talkošanas vietu pieteikt nevarēs, bet varēs pieteikties pie talkas atbildīgajiem jau apstiprinātajās talkošanas vietās.

Ja radušies jautājumi vai neskaidrības par Lielās talkas norisi Rīgā, lūgums zvanīt Rīgas talkas koordinatoriem atbilstoši administratīvajai teritorijai pa tālruņiem:

  • Rīgas Latgales priekšpilsēta un Rīgas Centra rajons - Andrejs Arnis 67026056
  • Rīgas Latgales priekšpilsēta un Rīgas Centra rajons - Marianna Skudra 67026654
  • Rīgas Ziemeļu rajons un Rīgas Vidzemes priekšpilsēta - Vijars Zadarožnajs 67013579
  • Rīgas Ziemeļu rajons un Rīgas Vidzemes priekšpilsēta - Vera Solovjova 67105924
  • Rīgas Zemgales priekšpilsēta un Rīgas Kurzemes rajons - Baiba Zvaigzne 67037074
  • Rīgas Zemgales priekšpilsēta un Rīgas Kurzemes rajons Rolfs Vendiņš – 67181874

Vairāk informācijas par talkošanas vietu pieteikšanu un padomi talkotājiem talkas.lv.

 “Lielā talka” ir nevalstiska kustība Latvijā, kas kopš 2008. gada ne tikai katru gadu organizē talkas visā valstī, bet īsteno arī dažādus projektus sabiedrības izglītošanai vides aizsardzības jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI