DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

“Latvijas meža dienas” šogad būs: aicinām pieteikties nozares pārstāvjus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pēc divu gadu pārtraukuma Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē 27. un 28. maijā notiks Baltijas valstīs vērienīgākais meža izziņas pasākums "Latvijas Meža dienas", kur tiksies dabas draugi, ģimenes, skolēni un meža nozares profesionāļi.

Šajā pasākumā ar savu meža izziņas stendu aicinām piedalīties ikvienu meža un kokrūpniecības nozares uzņēmumu, mācību iestādi, institūciju, sabiedrisko organizāciju un citus entuziastus. Lai pieteiktu dalību pasākumā, ko ik gadu apmeklē vairāki tūkstoši apmeklētāju, interesentus aicinām sazināties ar pasākuma koordinatoru Normundu Namnieku līdz 2022. gada 8. aprīlim, zvanot pa tālruni 29181734 vai rakstot e-pastu n.namnieks@lvm.lv un īsi pastāstot par savām iespējām. Ikvienam dalībniekam bez maksas tiks nodrošināta vieta aktivitātēm, iekļaujot tās kopējā pasākuma infrastruktūrā un komunikācijā ar masu medijiem.

Savukārt skolas savu dalību pasākumā varēs pieteikt no 12. aprīļa līdz 16. maijam interneta vietnē www.latvijasmezadienas.lv, kur publicētā informācija par plānotajām aktivitātēm tiks pakāpeniski papildināta.

Kāpēc dalībniekiem, uzņēmumiem vērts piedalīties, skaidro pasākuma koordinators un “LVM Rekreācija un medības” projektu vadītājs Normunds Namnieks:

“Meža nozares svētki šogad atkal vienkopus pulcēs apmeklētājus un darbnīcu organizatorus jaunajā LVM dabas parka Tērvetē tematiskajā daļā “Kurbada pasaule”. Nozares pārstāvjiem tā ir lieliska iespēja dalīties savstarpējā pieredzē, dibināt jaunas draudzības un pastāstīt par sevi tūkstošiem interesentu. Lielais ar mežu un dabu saistīto organizāciju skaits iepriekšējos gados ļāvis pastāstīt daudz vairāk par mežu kā mūsu nozīmīgāko dabas resursu ļoti plašai auditorijai, atklājot vairāk par videi draudzīgiem un ilgtspējīgas meža apsaimniekošanas principiem”.

2019. gada “Latvijas Meža dienas” apmeklēja vairāk nekā 12 000 interesentu, iepazīstot mežu no dažādiem skatupunktiem: atklāja noslēpumainās zemes dzīles un derīgos izrakteņus, iepazina aizraujošo arboristu darbu, piedalījās Latvijas Staltbriežu piebaurotāju kluba demonstrējumos un vēroja medību suņu parādi. Lielu apmeklētāju interesi piesaistīja modernā meža apsaimniekošanas un ceļu būves tehnika. Pasākuma dalībnieki savām rokām varēja pagatavot gan putnu būrīti, gan spalvu rotu. Apmeklējot daudzveidīgos ar mežu saistīto mācību iestāžu stendus, jauniešiem bija iespēja iepazīt un uzzināt, kuru profesiju pārstāvjus jau šodien gaida meža un kokrūpniecības nozare.

"Latvijas Meža dienas" organizē AS "Latvijas valsts meži" sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību, Latvijas Meža īpašnieku biedrību, Latvijas Kokrūpniecības federāciju un biedrību "Zaļās mājas".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI