DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Rīko akciju “Parādi, ka esi kopā ar Ukrainu!”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Nevalstiskās organizācijas aicina cilvēkus ikdienā pie apģērba nēsāt Ukrainas karoga krāsas lentītes, lai parādītu savu atbalstu kara bēgļiem no Ukrainas, kuri ieradušies Latvijā.

“Jau šobrīd Latvijā esam uzņēmuši vairākus tūkstošus kara bēgļu no Ukrainas, kuriem ir nepieciešama ne tikai palīdzība ar mājokli un jaunas iedzīves veidošanu, bet arī emocionālais atbalsts. To katrs no mums var sniegt, runājot krāsu valodā - ar Ukrainas karoga krāsu lentītēm vai citiem aksesuāriem pie mūsu apģērba. Šāds simbolisks žests kādam var būt nozīmīgs uzmundrinājums vai iedrošinājums vērsties pie mums pēc palīdzības,” saka biedrības “Latvijas Pilsoniskā alianse” direktore Kristīne Zonberga.

Akcijas “Parādi, ka esi kopā ar Ukrainu!” organizatori veidos Ukrainas karoga krāsas lentītes brīvprātīgo darbnīcā un tās izplatīs pret ziedojumiem Ukrainas atbalsta pasākumos. Iegūtie līdzekļi tiks novirzīti, lai palīdzētu Ukrainai un Ukrainas bēgļiem.

Pirmais lentīšu dalīšanas pasākums notiks jau rīt, 18.martā plkst. 6:00 koncertā "Satikšanās punkts", kas notiks Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pagalmā.

Akciju organizē biedrības “Latvijas Pilsoniskā alianse” un “Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija”, kā arī kustība “Gribu palīdzēt bēgļiem”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI