DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Uzsākta pārbaude par dronu lidojumiem lidostas “Rīga” tuvumā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) ir uzsākusi administratīvā pārkāpuma lietu par nesankcionētu bezpilota gaisa kuģu lidojumu, kura dēļ šodien, 25.novembrī, īslaicīgi tika apturēta gaisa satiksme uz un no starptautiskās lidostas “Rīga”.

CAA atgādina, ka tālvadības pilotiem, pirms lidojuma veikšanas, jāpārliecinās vai konkrētajā vietā nav gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi.

Saskaņā ar CAA rīcībā esošo informāciju, VAS “Latvijas gaisa satiksme” gaisa satiksmes vadības dispečers no gaisa kuģa pilota saņēma ziņojumu par bezpilota gaisa kuģiem jeb droniem, kuri pacēlušies 3 kilometru attālumā no lidostas zonā, kur šādi lidojumi nav atļauti. Drošības apsvērumu dēļ VAS “Latvijas gaisa satiksme” gaisa satiksmes vadības dispečers saskaņā ar procedūru apturēja lidojumus, kā arī par notikušo informēja Valsts policiju un starptautisko lidostu “Rīga”. Tā rezultātā uz 30 minūtēm tika apturēta gaisa satiksme uz un no starptautiskās lidostas “Rīga” un aizkavējās trīs gaisa kuģu nolaišanās un četru gaisa kuģu pacelšanās. 

CAA par notikušo faktu ir uzsākusi administratīvā pārkāpuma lietu un aicina ikvienu, kam ir papildu informācija par šodien veiktajiem dronu lidojumiem lidostas tuvumā, sniegt informāciju, rakstot uz e-pastu: caa@caa.gov.lv vai zvanot pa tālruni 67830936.

Par lidojuma veikšanu ar bezpilota gaisa kuģi gaisa telpas struktūras elementā bez atļaujas vai saskaņojuma vai sertificētu lidlauku tuvumā, neievērojot lidojuma attālumu no lidlauka vai pieļaujamo lidojuma augstumu, kā arī Latvijas Republikas gaisa telpā, neievērojot pieļaujamo lidojuma augstumu, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai no 150 līdz 1000 euro, bet juridiskajai personai — no 500 līdz 2500 euro.

Arī Krimināllikumā par darbībām, kas radījušas traucējumus transporta darbā, ir paredzēta atbildība – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Ja ar nodarījumu ir radītas smagas sekas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Ja fiziskas personas rīcība ir radījusi zaudējumus (apturēta lidostas darbība), cietušie civiltiesiskā kārtā var vērsties ar prasību pret personu par zaudējumu atlīdzināšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI