DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Siguldas Jaunajā pilī notiks Latvijas Piļu un muižu asociācijas rīkotais seminārs "Pakalpojuma kvalitāte - viesu lojalitātes stūrakmens"

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kūltūrvēsturiskā mantojuma apsaimniekošana un iekļaušana tūrisma un viesmīlības produktu veidošanā ir tradicionāla un plaši izmantota dažādos pasaules tūrisma galamērķos. Tomēr, viesu piesaistīšana un to vēlmju apmierināšana ir ļoti smalks process, kuru bieži vien velētos profesionālāku, saprotamāku un viesmīlīgāku. “Mani pārsteidz tas, ka tieši COVID 19 laikā, ceļojot pa Latviju es sastopos ar neizdarībām, viesu interešu ignorēšanu vai reizēm pat rupju “uzmešanu”.... Šobrīd ir laiks, kad vajag maksimāli piestrādāt pie uzņēmuma tēla veidošanas, viesu apmierinātības un vēlmes atgriezties veicināšanas neskatoties uz to, ka vietējais tūrisms šobrīd piedzīvo izaugsmi,” skaidro Latvijas Piļu un muižu asociācijas izpilddirektors Armands Muižnieks.

Seminārā uzstāsies nozares eksperti teorētiķi un praktiķi ar ziņojumiem, kas skars tūrisma un viesmīlības pakalpojumus. Ekonomikas zinātņu doktores Aijas van der Steinas ziņojums “ Kvalitatīvs pakalpojums un neapmierināti klienti: mīts vai realitāte?" skars tos jautājumus, kas attiecas uz pakalpojuma kvalitāti. Latvijas Kultūras akadēmijas lektors Gatis Kamperovs iepazīstinās ar 21.gadsimta tūristu vēlmēm un vajadzībām. Laiki mainās, ceļotāju intereses un prasības mainās. Par to arī pastāstīs ziņotājs. Kultūrvēsturiskā mantojuma entuziastiem jau pazīstamais vēsturisko ēku eksperts Juris Zviedrāns darbojas ne tikai ar izpēti un atjaunošanu, bet iepazīstina dažādas auditorijas ar to ko viņš dara un viņam ir savi novērojumi un ieteikumi,  kā labāk to darīt.

““Latvijas Pilu un muižu asociācijas” viens no mērķiem ir kultūrvēsturiskā mantojuma popularizēšana un izmantošana izglītības, atpūtas un brīvā laika, tūrisma kvalitatīvu uz apmeklētāju vērstu pakalpojumu nodrošināšanai, tāpēc mēs pie tā strādājam un seminārs ir viens no instrumentiem”, skaidro LPMA prezidents Jānis Lazdāns.

Semināru organizē biedrība “Latvijas Piļu un muižu asociācija” sadarbībā ar Siguldas pils kvartālu, finansiāli to atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Pieteikties līdz 10.oktobrim. Seminārs tiks translēts tiešsaistē. Asociācijas biedriem dalība seminārā bez maksas, citiem interesentiem dalības maksa 10,00 EUR.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI