DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas un Austrijas amatpersonas pārrunā aktuālos reģionālos un Eiropas Savienības jautājumus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 13. septembrī darba vizītē Latviju apmeklēja Austrijas Federālā ES un konstitūcijas lietu ministre Karolīne Edštadlere (Karoline Edtstadler). Viņa tikās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču. Sarunu partneri atzinīgi vērtēja abu valstu ciešās un draudzīgās attiecības, uzsverot, ka 2021. gads ir īpašs abu valstu sadarbībā, jo aprit 100 gadi kopš tika nodibinātas diplomātiskās attiecības.

Ārlietu ministrs atzīmēja aktīvo divpusējo sadarbību, uzsverot, ka saredz potenciālu padziļināt sadarbību zinātnē un tādās jauno tehnoloģiju jomās, kā, piemēram, viedās pilsētas, mākslīgais intelekts un medicīnas tehnoloģijas. E. Rinkēvičs arī atzīmēja, ka Austrijas diplomātiskā pārstāvība Latvijā ir fundamentāli svarīga divpusējās attiecībās, un izteica cerību par pilna laika rezidējošās vēstniecības darba atsākšanu nākotnē.

Pārrunājot situāciju Baltkrievijā, E. Rinkēvičs uzsvēra, ka ES jāturpina aktīvi paust pozīciju un palielināt spiedienu, reaģējot uz notiekošajām represijām pret pilsonisko sabiedrību Baltkrievijā un situāciju uz ES ārējās robežas.

Austrijas Federālajai ES un konstitūcijas lietu ministrei K. Edštadlerei paredzēta tikšanās arī ar Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri Zandu Kalniņu-Lukaševicu, lai pārrunātu ES klimata politikas mērķus, Eiropas nākotnes konferences norisi un sasniedzamos rezultātus, kā arī gatavošanos Trīs jūru samitam, kas 2022. gadā notiks Rīgā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI