DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Mārtiņš Šteins sveic Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas absolventus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 22.jūnijā, Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Mārtiņš Šteins piedalījās Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas (UCAK) kadetu izlaidumā.

Šogad UCAK pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības diplomus par ugunsdrošības un civilās aizsardzības tehniķa kvalifikācijas iegūšanu saņēma 22 UCAK absolventi, kuri apguvuši pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmu  “Ugunsdrošība un ugunsdzēsība”.

Savā uzrunā M.Šteins atzīmēja: “Mēs mēdzam skatīties uz valsts un cilvēku drošību kā uz kaut ko lielu un grandiozu, tomēr valsts aizsardzība sākas no mazām lietām, no lēmumiem, kurus pieņemam mēs katrs. Tas ir lēmums mazam bērnam, kurš iet gar jūras malu, paprasīt, kur ir viņa vecāki. Tas ir lēmums uzvilkt cepuri un dzert ūdeni šajā karstajā laikā. Tas ir lēmums uzlikt dūmu detektoru. Tas ir lēmums pieiet klāt cilvēkam, kurš saļimis uz ielas, un noskaidrot, vai viņam viss ir kārtībā. Tas ir lēmums nepaiet garām, ja redzam vardarbību un kautiņus. Tā ir drosme, kuras daudziem nav, bet kura raksturo ikvienu no jums, absolventiem.

Karjeras izvēle ugunsdrošības un civilās aizsardzības jomā ir drosmīga un pašaizliedzīga. Jūs būsiet un esat tie, kas nebīstas lūkoties acīs briesmām un nedomā divreiz, ja ir jāglābj kāda dzīvība. Ugunsdzēsējs glābējs ir profesija, kam visā pasaulē uzticas visvairāk. Ļoti bīstama profesija, bez kuras mēs nejustos droši. Paldies, ka esat šo profesiju izvēlējušies. Vēlu Jums nebeigt augt un attīstīties un kāpt pa karjeras kāpnēm!”

Tālāk absolventiem ir iespēja turpināt studijas Rīgas Tehniskās universitātes studiju programmā “Ugunsdrošība un civilā aizsardzība”, iegūstot 2.līmeņa profesionālo augstāko izglītību.

Atgādinām, ka no 19.jūlija līdz 30.jūlijam iespējams pieteikties studijām UCAK! Plašāka informācija par uzņemšanas noteikumiem: https://www.vugd.gov.lv/lv/media/4595/download

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI