DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pilsētas būvvalde papildinājusi kafejnīcu vasaras terašu tipveida risinājumus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pilsētas būvvalde papildinājusi kafejnīcu vasaras terašu tipveida risinājumus, piedāvājot ielas oāžu jeb parkleta risinājumu slīpām autostāvvietām. Kopumā Rīgas pilsētas būvvalde uzņēmējiem izstrādājusi un publicējusi deviņas tipveida iespējas vasaras terašu izveidei.

Jau ziņots, ka no 1. maija spēkā stājušies saistošie noteikumi “Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība”, paredzot virkni atvieglojumu ielu tirdzniecības veikšanā un kafejnīcu vasaras terašu izvietošanā galvaspilsētā.

Saskaņā ar noteikumiem Rīgas pilsētas būvvaldes un Rīgas domes Satiksmes departamenta saskaņojums vairs nebūs nepieciešams Rīgas pilsētas būvvaldes noteiktajam tipveida risinājumam, kas pieejams šeit. Tomēr joprojām būs jāsaņem atļauja ielu tirdzniecības veikšanai, ko turpmāk izsniegs Apkaimju iedzīvotāju centrs.

Ja uzņēmēji vēlēsies izvietot parkletu, tad jāsaņem saskaņojums no VSIA “Latvijas Valsts ceļi”, nosūtot organizācijas shēmu uz e-pastu: sotl.shemas@lvceli.lv.

Joprojām ir spēkā nosacījums, ka Rīgas pilsētas būvvaldes un Rīgas domes Satiksmes departamenta saskaņojums nav nepieciešams, ja sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu vietā plānots izvietot tikai galdus un krēslus, kas ir konkrētai pilsētvides zonai atbilstoša dizaina, krāsu risinājuma, kvalitatīva materiāla un viegli pārvietojami (labie piemēri pieejami šeit).

Lai uzņēmējiem būtu skaidrāk saprotams reģistrēto un īslaicīgo ielu tirdzniecības vietu saskaņošanai iesniedzamo dokumentu saturs, Rīgas pilsētas būvvalde ir sagatavojusi noteikumu 6. un 7. pielikumā minētos paraugus (skatīt šeit).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI