DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Vēstniece Ivita Burmistre iesniedz akreditācijas vēstules karalienei Elizabetei II

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 27. aprīlī Londonā, Bekingemas pilī, notika Latvijas Republikas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē (AK) Ivitas Burmistres akreditācijas ceremonija. Svinīgā tiešsaistes ceremonijā Latvijas vēstniece iesniedza akreditācijas vēstules un nodeva Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita laba vēlējumus Viņas Majestātei karalienei Elizabetei II, kura pašreiz uzturas Vindzoras pilī. Vēstniece savus pienākumus AK uzsāka pildīt 2020. gada 15. jūlijā.

Sarunā ar Viņas Majestāti vēstniece Burmistre atzīmēja, ka šis gads ir īpašs Latvijas un Apvienotās Karalistes attiecībās, jo tiek svinēta gan diplomātisko attiecību nodibināšanas simtgade, gan Latvijas starptautiskās atzīšanas de iure simtgade. Vēstniece akcentēja ciešās un labās attiecības, kas pastāvējušas visus šos gadus starp abām valstīm un pateicās par AK jūras spēku līdzdalību Latvijas atbrīvošanas cīņās 1919. gadā un sargājot Latvijas pagaidu valdību.

“Latvija un Apvienotā Karaliste ir līdzīgi domājošas valstis, cieši partneri un sabiedrotie NATO, tās vieno kopīgas vērtības un izpratne par demokrātiju, vārda brīvību un cilvēktiesībām. Latvija turpinās cieši sadarboties ar AK drošībā un aizsardzībā, stiprinās ekonomiskās saites un atbalstīs Latvijas diasporu AK, kas ir lielākā no tautiešu kopienām ārpus Latvijas, ” uzsvēra vēstniece.

Sarunas laikā vēstniece pateicās par Viņas Majestātes vizīti Latvijā 2006. gadā un norādīja, ka vizīte joprojām ir paliekošā un siltā atmiņā. Sarunas noslēgumā vēstniece pauda sirsnīgākos apsveikumus un laba vēlējumus Viņas Majestātei 95. dzimšanas dienā, kas tika klusi atzīmēta pagājušajā nedēļā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI