DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

“Rīgas mežu” valde varētu vērsties tiesībsargājošās institūcijās par nelietderīgiem tēriņiem “Zaļās klases” projektā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 20.aprīlī, Mājokļu un vides komitejas deputāti uzklausīja SIA “Rīgas meži” ziņojumu par pārvaldības jautājumiem saistībā ar trauksmes cēlēju ziņojumiem.

Komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis: “Sēdē apstiprinājās bažas par rīkošanos ar pašvaldības īpašumiem kā ar savu personīgo mantu. Ieguldījumi “Zaļās klases” projektā veikti bez apstiprināta stratēģiska plāna, veidā, kas ļauj slēpt līdzekļu izlietojumu. Tajā pašā laikā ieguldījumi reālajā bērnu izglītībā, saturā un materiālos, salīdzinājumā ar ieguldījumiem ēkās, ir bijuši niecīgi.”

Pēc pašreizējās vadības apkopotās informācijas, “Zaļās klases” projektā “Rīgas mežu” iepriekšējā valde tērējusi teju vienu miljonu eiro. Sagaidot audita rezultātus, kas sniegs plašāku ieskatu uzņēmuma pārvaldībā, “Rīgas mežu” vadība noteikti izskatīs vēršanos tiesībsargājošajās institūcijās.

Atbildot uz jautājumu – kādi ir bijuši kopējie plānotie un īstenotie ieguldījumi dažādās “Zaļās klases” telpās un to iekārtojumā - pašreizējā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Anita Skudra informēja, ka ieguldījumi “Zaļā klases” projekta nepabeigtā būvniecībā laika posmā no 2010. līdz 2013.gadam bija aptuveni 109 tūkstoši eiro. No 2014. līdz 2018.gadam guļbūve netika izmantota, proti, nekādi būvniecības vai atjaunošanas darbi nenotika. 2018.gadā, bez dalībnieku sapulces atļaujas uzsākta būvniecība, kurā ieguldīti  gandrīz 134 tūkstoši eiro. 2019.gadā tika turpināta ēkas izbūve un ieguldīti gandrīz 230 tūkstoši eiro. Praktiski „Zaļā klase” biroja ēka bija pabeigta 2019.gada beigās, ar kopējām būvniecības izmaksām gandrīz 473,5 tūkstoši eiro. Bet, ņemot vērā dažādas pārnestās izmaiņas un papildizdevumus, kopējās patiesās izmaksas „Zaļās klases” biroja ēkai 2020.gada beigās sastādīja  627 tūkstošus eiro. Tai pat laikā 2020. gadā turpināta arī „Zaļā klases” saimniecības ēkas būvniecība, kas uzņēmuma dokumentos tiek saukta kā „Zaļā klases” būvniecības otrā kārta.

Mājokļu un vides komitejas deputātiem iesniegtā informācija liecina, 2021.gada SIA “Rīgas meži” investīciju plānā šim objektam ir paredzētas vēl papildus izmaksas vismaz 202 400 eiro vērtībā, bet, tā kā 2021.gada budžets dalībnieku sapulcē nav apstiprināts, var uzskatīt, ka investīciju plānā paredzētās izmaksas “ Zaļajai klasei” nav apstiprinātas.

Anita Skudra norādīja, ka milzīgie tēriņi, ja tos apskata vēl detalizētāk, liek uzdot jautājumus, vai šis objekts vispār jebkad, ir bijis paredzēts kā skolēnu izglītošanai paredzēta būve, jeb, piemēram, mednieku vajadzībām būvēts atpūtas komplekss. Piemēram, ja apskatās saimniecības ēkas projektu, tad var redzēt, ka ēka nav bijusi paredzēta kā publiska būve. Projektā skaidri redzams, ka viena ēkas daļa paredzēta kā dīrātava ar telpu, kas ir izflīzēta no grīdas līdz griestiem ar speciālu ventilāciju un notekūdeņu novadīšanu, ēkā ieprojektēja saldētava un noliktava.

Jau ziņots, ka "Rīgas mežu" ilggadējais vadītājs Aivars Tauriņš un valdes loceklis Juris Buškevics zaudējuši amatu, ņemot vērā trauksmes cēlēja ziņojumā pausto. Pašlaik uzņēmumā sākts audits.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI