DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
1
1

LTRK: Ja prioritārās grupas nevēlas vakcinēties, vakcīnas jāpiedāvā uzņēmumiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pēc Veselības ministrijas iniciatīvas, sestdien, 10. aprīlī, divos lielajos vakcinācijas centros Rīgā norisinājās Covid-19 vakcinācijas dzīvās rindas izmēģinājums, kad  bez iepriekšējā pieraksta un pieteikšanās vakcīnas pret Covid-19  varēja saņemt jebkurš četru  prioritāro grupu pārstāvis. Pēc publiski izskanējušās informācijas, kad tikai puse no pieejamajām vakcīnām iztērētas, lai gan vakcinēties varēja doties bez pieraksta un hroniski slimajiem nevajadzēja pat ārsta nosūtījumu, redzams, ka vēlme vakcinēties ir ārkārtīgi zema, tādējādi uzņēmēju ieskatā vakcīnas būtu jāpiedāvā uzņēmumiem, ļaujot vakcinēt darba kolektīvus.

LTRK ieskatā, situācijā, kad biznesa vide strādā ļoti ierobežojošos apstākļos un praktiski vienīgais veids kā izkļūt no pandēmijas un atgriezties pie normālas ikdienas ir masveidīga iedzīvotāju vakcinēšana, un redzot,  ka ir izveidojusies situācija, ka vakcīnas stāv noliktavā un prioritārās grupas nesteidz vakcinēties ,  ir nepiedodami kavēt vakcinēšanu tajā sabiedrības grupā, kas notur un veicina valsts ekonomiku. Jau tagad vakcīnas būtu jāpiedāvā uzņēmumiem,  ļaujot vakcinēt darba kolektīvus, lai šobrīd ierobežotās nozares  pēc iespējas ātrāk varētu atsākt darbu.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš: “Uzņēmēji kopumā ļoti atbildīgi pieiet Covid-19 jautājumiem, jo šos riskus nevadot, bizness būtiski cieš. Neraugoties uz to, daļā no uzņēmumiem, piemēram, apstrādes rūpniecībā infekcijas izplatības riski objektīvu apstākļu dēļ ir paaugstināti, jo ražošanas process pamatā notiek slēgtās telpās. Ņemot vērā mūsu eksportējošo nozaru ārkārtīgi svarīgo lomu Latvijas iedzīvotāju labklājības izaugsmē, būtu tālredzīgi un gudri iespējami ātri organizēt brīvprātīgo vakcināciju šajos uzņēmumos.”                                                            

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs: ” Eksports ir Latvijas ekonomikas mugurkauls, tā ir nauda, kuru mūsu ražotāji atved no ārvalstu tirgiem. Šobrīd uzrādām vienu eksporta rekorda mēnesi pēc otra, taču tas var arī beigties, ja nerīkosimies proaktīvi. Visos ražošanas uzņēmumos darbs norit klātienē, tāpēc īpaši svarīga ir iespēja maksimāli ātri vakcinēt strādājošos cilvēkus, kuri ir dažādu vecumu un  grupu pārstāvji un ļoti svarīgi cilvēki mūsu ekonomikas mugurkaulam. Aicinu rīkoties aktīvi un steidzīgi, lai to izdarītu”.

Latvijā kopumā līdz vasaras beigām plānots vakcinēt ap 70% iedzīvotāju, šobrīd vismaz vienu vakcīnu saņēmuši tikai aptuveni 8% no pieaugušajiem iedzīvotājiem. Lai plāns tiktu īstenots, ir jārikojas proaktīvāk un apsteidzošāk.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI