DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Par liecību izsniegšanu ārkārtējās situācijas laikā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ārkārtējās situācijas laikā līdz 11. janvārim mācību process notiek attālināti 5. – 12. klašu skolēniem, kā arī tajās izglītības iestādēs un klasēs vai klašu grupās, kurām noteikti individuāli drošības pasākumi vai nav iespējas īstenot mācības klātienē.

Ņemot vērā esošos ierobežojumus, mainās arī ierastā liecību izsniegšanas kārtība mācību semestra noslēgumā. Šobrīd liecību izsniegšanas procesam būtu jānotiek attālināti (piemēram, izsūtot liecības skolvadības sistēmā), savukārt klātienē drukātā veidā liecības būtu izsniedzamas pēc skolēna vecāka vai pilngadīgā skolēna pieprasījuma. Skolai savlaicīgi jāinformē skolēni un viņu vecāki par liecību izsniegšanas kārtību. 

Sazinoties ar vairākām izglītības iestādēm, Valsts izglītības satura centrs (VISC) ir noskaidrojis, ka, rūpējoties par skolēnu, viņu vecāku un skolotāju drošību un veselību, kā arī atbildīgi izturoties pret valstī noteiktajiem Covid-19 ierobežojumiem, šogad skolās netiek plānota liecību izsniegšana klātienē. Skolas gatavo skaidrojošu vēstuli vecākiem/aizbildņiem, kurā informēs par skolēna mācību semestrī iegūtajiem vērtējumiem, plānotajiem un sasniedzamajiem rezultātiem. Informācija būs pieejama arī skolvadības sistēmā. Skolas atzīst, ka vecāki ar izpratni pieņem esošos ierobežojumus, vien retos gadījumos ir vecāki, kuri lūdz nodrošināt iespēju liecību saņemt arī drukātā veidā. Aptaujātās skolas šos gadījumus izvērtē individuāli.

VISC aicina pirms liecību sagatavošanas papīra formātā un to izsniegšanas skolēniem vai viņu vecākiem klātienē atbildīgi izvērtēt izglītības iestādes spēju liecību izsniegšanas laikā nodrošināt visu drošības nosacījumu ievērošanu, tostarp nepieļaujot dažādu skolēnu, pedagogu un vecāku satikšanos vienkopus.

Tuvojoties 1. semestra noslēgumam, jāņem vērā, ka šajā mācību gadā netiks organizēti arī svinīgie Ziemassvētku pasākumi skolā vai ārpus tās. Ja klase, audzinātājs vai vecāki tomēr vēlas klātienes pasākumu, tas viennozīmīgi ir jāatliek uz vēlāku laiku, kad valstī būs atcelta ārkārtējā situācija vai mīkstināti ierobežojumi.

Atgādinām, ka, ņemot vērā mainīgo epidemioloģisko situāciju un 2020./2021. mācību gada pirmajā semestrī notikušās izmaiņas mācību procesa organizācijā, 2020. gada 8. decembrī valdība nolēma, ka vispārējās izglītības ieguvē 2020./2021.mācību gadā izglītības iestāde varēs patstāvīgi pieņemt lēmumu par pirmā semestra vērtējuma izlikšanas nepieciešamību mācību priekšmetā (kursā). Vairāk par 1.semestra vērtējumu izlikšanu: https://www.visc.gov.lv/lv/jaunums/skolas-vares-pienemt-lemumu-par-pirma-semestra-vertejuma-izliksanu

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI