DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Ārkārtējās situācijas laikā #Ēkultūra digitālo resursu apkopojums palīdzēs kultūras norises izbaudīt virtuāli

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kultūras ministrija (KM) un tās iestādes no šodienas, 9. novembra, atsāk piedāvāt vienuviet apkopota un atjaunota #Ēkultūra resursa izmantošanu, aicinot iedzīvotājus ārkārtējās situācijas laikā visdažādākās kultūras norises izbaudīt virtuāli, savukārt kultūras jomā pieejamos e-pakalpojumus saņemt attālināti, iestādes klātienē neapmeklējot.

Vienuviet informācija par #Ēkultūra digitālajiem piedāvājumiem un e-pakalpojumiem ir atrodama KM tīmekļvietnē www.km.gov.lv

Katrs kampaņas dalībnieks par piedāvājumu informēs savos sociālo mediju profilos; mirkļbirkas #Ēkultūra lietojums palīdzēs iedzīvotājiem vieglāk atrast informāciju par visu kampaņas ietvarā piedāvāto.

Starp jaunumiem #Ēkultūra izceļams novembra jubilārs – Dailes teātris. 100.gadnieks šomēnes atvērs savas aizkulises digitāli. Sadarbībā ar portālu “DELFI” tiek gatavotas rakstu sērijas “Dailes teātrim 100,” kurās skatītājiem tiks atklāta ikdienā neredzamā teātra daļa, stāstot par teātra kultūru un radīšanas procesu. Savukārt no 19. novembra teātra tīmekļvietnē virtuāli varēs izstaigāt kostīmu izstādi “Tuvāk kailumam,” kurā būs iekļauti 40 teātra izrāžu kostīmi - gan vēsturiskie, gan mūsdienu.

Jaunais Rīgas teātris (JRT) no 27. novembra interneta platformā www.agentura.jrt.lv piedāvās šovasar filmēto daudzsēriju mākslas filmu „Aģentūra,” ko būs iespējams skatīties no jebkuras ierīces sev ērtā laikā visā pasaulē. Tas ir maksas piedāvājums – iespēja baudīt JRT aktieru sniegumu tuvplānā savās mājās, visas ģimenes lokā 10 stundu garumā (divu teātra biļešu cenā 50 eiro), savukārt, iegādājoties iepriekšpārdošanā 20. - 26. novembrī, 40 eiro).

Īpašu piedāvājumu skolēniem sagatavojis Latvijas Nacionālais teātris valsts svētku laikā, no 16. - 26. novembrim, piedāvājot digitālu izrādi “Tikšanās vieta – Rīgas pilsētas II teātris”, kas iekļauta programmā “Latvijas skolas soma.”

Līdz novembra beigām pieejama teātra trupas „Kvadrifrons” interaktīvā klausāmizrāde „Rolanda dziesma”, kas nominēta 2019./2020. gada sezonas Spēlmaņu nakts balvai kategorijā "Gada notikums digitālajā vidē." Izrāde ir klausāma pa telefonu, un to iespējams darīt jebkurā paša izvēlētā vietā un laikā, iegādājoties biļeti un līdz ar to – individuālu pieejas kodu - teātra trupas tīmekļvietnē www.kvadrifrons.lv.

Ievērojami papildināts virtuāli pieejamais klasiskās mūzikas koncertu klāsts – Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) izveidojis “LNSO digitālo koncertzāli”. Noteiktos datumos LNSO Youtube vietnē ikvienam bez maksas būs iespēja baudīt līdz šim neredzētus LNSO koncertu videoierakstus.

Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) mājaslapā skatāms koncertinterviju cikls „Tuvāk”, izglītojošs koncerts bērniem un koncertsaruna “Mūzika kultūrvēstures telpā,” tāpat papildināts orķestra piedāvājums vietnē Replay.lv un Latvijas Radio 3 “Klasika” arhīvos.

Lai arī muzeji ārkārtējās situācijas laikā atvērti arī klātienes apmeklējumiem, arī šajā jomā papildināts #Ēkultūra virtuālais piedāvājums. Latvijas Nacionālais mākslas muzejs digitālajā piedāvājumā iekļāvis audio un video stāstus par mākslu, kā arī daļu no mākslas darbu „zelta fonda,” kas glabājas LNMM, savukārt Rundāles pils muzejs #Ēkultūra resursu krātuvi papildinājis ar īsfilmām par mākslas stiliem un muzeja tīmekļvietnē apskatāmajiem digitalizētajiem krājuma priekšmetiem.

Amatierkolektīviem noteikti noderēs LNKC ekspertu padomi attālinātajai darbībai kultūras mantojuma, lietišķās mākslas un tautas mūzikas jomās.

Atgādinām, ka pirmoreiz informatīvā kampaņa #Ēkultūra tika organizēta šopavasar, Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas laikā, sākot no 16. marta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI