DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

M. Staķis: situācija ar Covid-19 izplatību Rīgā tiek kontrolēta

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 6. oktobrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis sasauca pirmo Rīgas sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sēdi par epidemioloģisko situāciju pilsētā, Ministru kabineta pieņemtajiem lēmumiem, un ar tiem saistītajiem veicamajiem pasākumiem.

Pēc sanāksmes M.Staķis atgādināja, ka šī brīža galvenā aktualitāte ir atjaunotā obligātā prasība par sejas aizsargmasku lietošanu sabiedriskajā transportā sākot ar ar 7.oktobri. Iedzīvotājiem ir jāņem vērā, ka vienkārša sejas aizklāšana ar šalli vai lakatu vairs nederēs, tai ir jābūt vai nu higiēnas, vai medicīniskajai maskai, vai sejas aizsargam. Protams, pašvaldībā ir iedzīvotāju grupas, tādas kā mazdrošinātie vai personas bez noteiktas dzīvesvietas, kuriem var būt grūtības nodrošināties ar aizsargmaskām. Rīgas domes Labklājības departaments ir uzsācis apzināt šīs peronas un risināt aizsargmasku piegāžu jautājumu.

M. Staķis: “Situācija Rīgā tiek kontrolēta. Mēs esam mācījušies no pavasarī pieredzētā un šobrīd esam labāk sagatavojušies. Aicinu visus rīdziniekus jau laicīgi parūpēties par pietiekamiem masku krājumiem, jo no mums katra ir atkarīga apkārtējo drošība un veselība, kā arī tas, vai skolās turpināsies mācības klātienē, kas šobrīd ir ļoti svarīgi.”

Sabiedriskajā transporta ekrānos jau šobrīd tiek raidīti paziņojumi par aizsargmasku vilkšanas nepieciešamību. Šīs nedēļas laikā arī uz sabiedriskā transporta līdzekļu durvīm, kā arī pieturās tiks izvietotas uzlīmes par aizsargmasku lietošanas nepieciešamību.

Uzņēmuma “Rīgas Satiksme” kontrolieri ar Rīgas pašvaldības policijas atbalstu veiks pastiprinātu kontroli sabiedriskajā transportā, lai pārliecinātos par aizsargmasku lietošanu. Par prasības neievērōšanu šobrīd policijai nav juridiska pamata uzlikt naudassodu, bet ir jārēķinās, ka tuvākā laikā var tikt mainīts normatīvais regulējums, nosakot, ka šīs personas no sabiedriskā transportlīdzekļa var tikt izsēdinātas.

Rīgas mērs apliecināja, ka šobrīd pašvaldības iestāžu rīcībā ir pietiekami aizsardzības līdzekļu krājumi, tie ir nodrošināti vairākiem mēnešiem. Pašvaldības iestādēm un departamentiem ir uzdots atjaunot savas piegāžu ķēdes, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu preču iepirkumus.

Rīgas dome turpinās regulāri sasaukt Civilās aizsardzības komisijas sēdes, lai jau savlaicīgi plānotu dažādus Covid-19 krīzes scenārijus un tiem sagatavotos. Tāpat mērs ir uzdevis Rīgas pilsētas izpilddirektora p.i. Ivetai Zalpēterei sagatavot vadlīnijas iespējamam attālinātam pašvaldības iestāžu darbam.

Pirmajā Rīgas sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sēdē attālināti piedalījās pārstāvji no Sabiedrības Slimību profilakses un kontroles centra, Rīgas pašvaldības policijas, “Rīgas satiksmes”, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Rīgas domes Labklājības departamenta un citām atbildīgajām institūcijām.

Rīgas sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisija ir koordinējoša un konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir koordinēt civilās aizsardzības pasākumus katastrofu un to draudu gadījumā, kā arī veicināt civilās aizsardzības jautājumu risināšanu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI