DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izsludināta pieteikšanās ES mājas tiešsaistes mācībām jauniešiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aktīvi jaunieši, kas darbojas skolas vai augstskolas pašpārvaldē, biedrībā vai vienkārši interesējas par iesaistīšanos lēmumu pieņemšanā vietējā, nacionālā vai Eiropas Savienības līmenī, aicināti pieteikties Eiropas Savienības mājas rīkotajām bezmaksas mācībām „Būt sadzirdētiem 2020!”, kas notiks tiešsaistē 6., 7., 13. un 14. oktobrī.

Jauniešiem ne vienmēr ir viegli iesaistīties lēmumu, kas skar viņu intereses un nākotni, pieņemšanas procesos un, galvenais, būt sadzirdētiem. Mācību ciklā būs iespēja uzzināt, ko un kā darīt, lai jauniešu idejas tiktu uzklausītas un ņemtas vērā pašvaldībās, ministrijās, Saeimā, ES institūcijās un citās starptautiskās organizācijās. Kā panākt jauniešu ierosinātas efektīvas pārmaiņas? Kā pārliecināties, ka jauniešu viedokļi tiek sadzirdēti?

Nodarbības par lēmumu pieņemšanu pašvaldībās, Ministru kabinetā un Saeimā vadīs Līga Stafecka, Sabiedriskās politikas centra „Providus” vadošā pētniece. Varēs izzināt šo institūciju darbības ABC, iegūstot zināšanas veiksmīgai interešu aizstāvībai tajās.

Par Eiropas Savienības institūciju darbību stāstīs Marta Rībele, Eiropas Parlamenta biroja Latvijā vadītāja, un Mārtiņš Zemītis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomikas padomnieks. Kā jaunietim tapt sadzirdētam? Kā ietekmēt lēmumu pieņemšanu Eiropas Komisijā, Eiropas Parlamentā, kā sadarboties ar Eiropas Parlamenta deputātiem?

Visās nodarbībās būs arī pašu jauniešu pieredzes stāsti, sarunas par veiksmēm un neveiksmēm. Iedrošinās un praktiskus padomus sniegs Ance Tīmane, Aizputes novada jauniešu "IDEJU MĀJAS" vadītāja, Agnija Jansone, Latvijas skautu un gaidu organizācijas vadītāja, Latvijas Jaunatnes padomes pārstāve Memoranda padomē, Justīne Širina, Latvijas Studentu apvienības prezidente, Kristiāna Plāte, pirmā Latvijas delegāte ANO Jauniešu programmā, „Klubs "Māja" — jaunatne vienotai Eiropai” biedre.

Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām pieteikties iepriekš. Katrai nodarbībai, kas notiks platformā Zoom, jāpiesakās atsevišķi. Piedalīties aicinām pēc izvēles – visās, dažās vai vienā nodarbībā.

Personas dati pieteikumos tiks apstrādāti, ievērojot konfidencialitātes prasības un personas datu drošību, kā arī personas dati netiks nodoti trešajām personām, ja vien to nenosaka normatīvie akti. Informācija par personas datu apstrādi.

Jauniešu nodarbinātība ir viena no Eiropas Savienības prioritātēm, tāpēc ES mājā tiek rīkoti pasākumi, palīdzot pilnveidot jauniešu prasmes un sniedzot jaunas zināšanas, kas var noderēt, iesaistoties darba tirgū un veidojot savu turpmāko karjeru. Plašāka informācija par iespējām Eiropas jaunatnes portālā: europa.eu/youth/EU_lv un europa.eu/euandme.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI